Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πομπέο : Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα - Οι σχέσεις μας βρίσκονται στο απόγειό τους

Πομπέο : Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα – Οι σχέσεις μας βρίσκονται στο απόγειό τους

«Βλέπουμε την Ελλάδα ως έναν πυλώνα σταθερότητας», σημείωσε ο κ. Πομπέο.

Οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ βρίσκονται στο απόγειό τους τόνισε ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του από την Κρήτη.

«Επεκτείνουμε την παρουσία μας στην Ελλάδα. Πρώτη φορά υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έρχεται στην Ελλάδα δύο φορές σε τόσο σύντομο χρόνο», είπε, προσθέτοντας ότι η Σούδα θα γίνει βάση μόνιμου ελλιμενισμού του πολεμικού πλοίου USS Hershel «Woody» Williams.

Κάτι που όπως τόνισε είναι στρατηγικής σημασίας επιλογή  «γιατί ( η βάση της Σούδας) είναι στρατηγική θέση και συμβολίζει την στρατηγική συνεργασία που υπάρχει και θα συνεχίσει να αυξάνεται».

«Έχουμε μια πολύ ισχυρή στρατιωτική σχέση και σας βλέπουμε σαν έναν πυλώνα σταθερότητας και έχουμε πολύ στενούς δεσμούς», σημείωσε ο κ. Πομπέο συμπληρώνοντας ότι «οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα όσον αφορά τις πρωτοβουλίες της για την προμήθεια φυσικού αερίου».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι, οι ΗΠΑ πιστεύουν στη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας «και στηρίζουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες για την ευημερία στην περιοχή».

Υποστηρίζουν δε το «διάλογο μεταξύ χωρών -μελών του ΝΑΤΟ».  Ο κ. Πομπέο ανέφερεν ότι συζήτησε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ «σχετικά με την πρόοδο που γίνεται στο ΝΑΤΟ» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «αυτές οι συζητήσεις μπορούν να συνεχιστούν με σοβαρό τρόπο».

Αναφερόμενος στις συγκρούσεις μεταξύ Αρμενίας -Αζερμπαϊτζάν, ο κ. Πομπέο είπε: «Συνιστώ σε όλους  να βρεθεί μια ειρηνική λύση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ»

Ο Μάικ Πομπέο, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ζεύγος Μητσοτάκη για τη φιλοξενία και γιατί ήταν «τόσο καλοί οικοδεσπότες».

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, στο πλαίσιο της οποίας έχει κάνει σειρά επαφών.

Σήμερα ξεναγήθηκε, συνοδεία του πρωθυπουργού στην αμερικανική βάση της Σούδας, στη ναυτική βάση στο Μαράθι, στην προβλήτα Κ14 αλλά και στην ελληνική φρεγάτα «Σαλαμίς» που βρίσκεται στο ναύσταθμο.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024