Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταγγελία για προσαγωγές και ξυλοδαρμό μαθητών επειδή επιχείρησαν κατάληψη

Καταγγελία για προσαγωγές και ξυλοδαρμό μαθητών επειδή επιχείρησαν κατάληψη

Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσίευσε η Πρωτοβουλία «Μένουμε Ενεργοί», τα ξημερώματα μαθητές που βρέθηκαν έξω από 46ο Λύκειο Αθηνών με σκοπό να αναρτήσουν πανό κατάληψης βρέθηκαν να κυνηγιούνται από τις αστυνομικές αρχές και να προσάγονται στο Α.Τ. χωρίς να ξέρουν την αιτία και χωρίς να ειδοποιηθούν οι κηδεμόνες τους.

Νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας εις βάρος μαθητών φέρνει στο φως νέα καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άντρες της ΟΠΚΕ προσήγαγαν και άσκησαν σωματική βία σε βάρος παιδιών.

Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσίευσε η Πρωτοβουλία «Μένουμε Ενεργοί», τα ξημερώματα μαθητές που βρέθηκαν έξω από 46ο Λύκειο Αθηνών με σκοπό να αναρτήσουν πανό κατάληψης βρέθηκαν να κυνηγιούνται από τις αστυνομικές αρχές και να προσάγονται στο Α.Τ. χωρίς να ξέρουν την αιτία και χωρίς να ειδοποιηθούν οι κηδεμόνες τους.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ένας από αυτούς ξυλοκοπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η καταγγελία:

Σκηνές ντροπής και εξευτελισμού συνέβησαν σήμερα τα ξημερώματα μετά τις 04.00 π.μ. στο 46ο Λύκειο Αθηνών, στην Νεάπολη Εξαρχείων.

Μαθητές που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το σχολείο για να αναρτήσουν πανό κατάληψης και να αναμένουν τους συμμαθητές τους για να συζητήσουν την εξέλιξη των κινητοποιήσεων τους βρέθηκαν χωρίς λόγο θύματα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, που επιβάλλει σε όποια κοινωνική ομάδα αντιδρά η κυβέρνηση.

Οι μαθητές κυνηγήθηκαν από αστυνομικούς με πολιτικά και ΟΠΚΕ στου δρόμους Ασκληπιού και Ιπποκράτους γύρω από το σχολείο.
Οι μαθητές δέχτηκαν τραμπουκισμούς από τους αστυνομικούς και όπως μας ανέφεραν υπό την απειλή όπλων αναγκάστηκαν να προσαχθούν το ΑΤ Εξαρχείων.

Εκεί παρέμειναν για δύο ώρες χωρίς να γνωρίζουν τους λόγους προσαγωγής τους και χωρίς να ενημερωθούν οι κηδεμόνες τους. Ένας μάλιστα ξυλοκοπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Το σχολείο βρίσκεται σε κατάληψη από σήμερα ακολουθώντας το κύμα καταλήψεων που έχει ξεσπάσει σε όλη τη χώρα με αφορμή την κυβερνητική πολιτική εν μέσω πανδημίας.

Τα αιτήματα της κατάληψης των μαθητών:

-Να βρεθεί άμεση λύση με το συνωστισμό στο προαύλιο.
-Λιγότεροι μαθητές ανά τάξη. Όχι στα 25αρια τμήματα που υπάρχουν έως τώρα.
-Όχι στην τράπεζα θεμάτων. Όχι στην κατάργηση κοινωνιολογίας και καλλιτεχνικών.
-Κατάργηση της βάσης του 10

Eπιχείρηση τρομοκράτησης του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

Επιχείρηση τρομοκράτησης του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών έστησαν το βράδυ της Κυριακής, δυνάμεις της ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα της ΟΠΚΕ, κάνοντας σωματικούς ελέγχους σε μαθητές-μαθήτριες και εθελοντές-εθελόντριες, με το πρόσχημα των «ερευνών για ναρκωτικά».

Όπως σημειώνεται σε σχετική καταγγελία από το ίδιο το Σχολείο και την Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»:

«Το βράδυ της Κυριακής 27ης Σεπτέμβρη και λίγο πριν να τελειώσουν τα μαθήματα της τελευταίας βάρδιας 6-9μμ (μαθήματα που γίνονται κάθε Κυριακή) δυνάμεις της ΟΠΚΕ απέκλεισαν ουσιαστικά με 2 οχήματα την είσοδο του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, κάποιοι χωρίς μάσκες και χωρίς διακριτικά (αρ. μητρώου), ενώ αντίθετα όλος ο κόσμος του σχολείου τηρεί απρόσκοπτα τα υγειονομικά μέτρα, με μάσκες και αντισηπτικά. Για όλα υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες.»

«Όποιος/α έβγαινε από το χώρο, μαθητής/τρια, εθελοντής/ντρια οι δυνάμεις καταστολής τον έστηναν στον τοίχο, κάνοντας… σωματικό έλεγχο. Ο έλεγχος υποτίθεται ήταν για… ναρκωτικά και μάλιστα, για τα προσχήματα, ρώτησαν “τι χώρος είναι εδώ και βγαίνει τόσος κόσμος;”, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά κράτος και αστυνομία και την τοποθεσία του Σχολείου και τις δράσεις μας, οι οποίες είναι πάντα δημόσια ανακοινωμένες. Φυσικά και δεν βρήκαν το παραμικρό.»

Επιπλέον: «Το συμπέρασμα είναι απλό: η αστυνομία έχοντας εντολές από την πολιτική ηγεσία, από την ακροδεξιά του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη, μετά από τα Εξάρχεια και τις καταλήψεις στοχοποιεί το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών».

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024