Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στην Ουκρανία : Καρέ-καρέ η στιγμή συντριβής του Antonov - Τι λέει ο μοναδικός επιζών

Τραγωδία στην Ουκρανία : Καρέ-καρέ η στιγμή συντριβής του Antonov – Τι λέει ο μοναδικός επιζών

H κάμερα που κατέγραψε την στιγμή της συντριβής βρίσκεται τοποθετημένη σε ταράτσα κτιρίου στην πόλη Τσούγκουεφ.

Τα δραματικά δευτερόλεπτα πριν την μοιραία πτώση του μεταγωγικού στρατιωτικού αεροσκάφους Antonov-26 στην Ουκρανία που στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους, το βράδυ της Παρασκευής, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων, Άντον Γκερασένκο η κάμερα που κατέγραψε την στιγμή της  τραγωδίας βρίσκεται τοποθετημένη σε ταράτσα κτιρίου στην πόλη Τσούγκουεφ. Στο βίντεο που διαρκεί 40 δευτερόλεπτα φαίνεται η προσπάθεια του πιλότου να προσγειώσει το αεροσκάφος, όταν ξαφνικά μετατρέπεται σε μια πύρινη μπάλα.

Στην ίδια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Ουκρανός υπουργός δημοσίευσε και φωτογραφίες ορισμένων εκ των σπουδαστών του ινστιτούτου των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων που επέβαιναν στην μοιραία πτήση.

Δύο σπουδαστές επέζησαν της τραγωδίας, όμως ο ένας εξ αυτών, σε «εξαιρετικά σοβαρή» κατάσταση, υπέκυψε στα τραύματά του το πρωί του Σαββάτου.

Ο δεύτερος, που είναι και ο μοναδικός επιζών της μοιραίας πτήσης,  στις πρώτες του δηλώσεις είπε ότι τη στιγμή της συντριβής ένιωσε σαν να είναι σε ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Όπως είπε, είδε τους φίλους του να έχουν καλυφθεί από τις φλόγες και ο ίδιος προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά.

«Μας είπε ότι ένιωσε ότι ήταν σε ηλεκτρονικό παιχνίδι και ότι όταν σηκώθηκε όρθιος είδε τον φίλο του να καίγεται. Και πραγματικά προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά σε ένα άτομο το οποίο ήρθε μαζί του στο νοσοκομείο» δήλωσε ο επικεφαλής της επαρχίας του Χάρκοβο που μίλησε με τον επιζώντα.

Τα αίτια της τραγωδίας είναι ακόμα υπό έρευνα με την αρχική εκδοχή να μιλά για βλάβη στον αριστερό κινητήρα του μεταγωγικού πριν τη συντριβή.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024