Εντείνεται ο προβληματισμός για την εξάπλωση των καταλήψεων στα σχολεία. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή τελούν υπό κατάληψη περισσότερα από 700 σχολεία σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 250 στην Αττική

«Καμπανάκι» έχει χτυπήσει στο υπουργείο Παιδείας για το «κύμα» των καταλήψεων στα σχολεία που ξεπερνούν πλέον τα 700 πανελλαδικά.

Στην Αττική πάνω από 250 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη, ενώ εκφράζονται φόβοι για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ γονέων που θέλουν να σπάσουν τις καταλήψεις και μαθητών, όπως έγινε στο 2ο και 5ο γυμνάσιο Αλίμου όπου η κατάσταση ξέφυγε όταν γονείς προσπάθησαν με βίαιο τρόπο να μπουν στο σχολείο και να βγάλουν έξω τους καταληψίες μαθητές.

Ήδη στον Άλιμο όλα τα λύκεια αλλά και τέσσερα γυμνάσια τελούν υπό κατάληψη. Σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση και να ηρεμήσουν τα πνεύματα ο δήμαρχος Αλίμου κάλεσε σήμερα τους μαθητές σε ανοιχτό διάλογο.

Οι μαθητές ζητούν λιγότερους μαθητές στις τάξεις και περισσότερα διαλείμματα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την εφαρμογή κυλιόμενου ωραρίου στα σχολεία ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, άφησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη βρίσκεται και το 2ο και 3ο γενικό λύκειο Νέας Σμύρνης αλλά και το 2ο και 3ο γυμνάσιο τα οποία συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο.

Πλέον τα σχολεία και τα τμήματα που παραμένουν κλειστά, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού ανέρχονται σε 114.Τα περισσότερα είναι στην Αττική, όπου βρίσκεται και το επίκεντρο της πανδημίας.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr