Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκάγκα στο MEGA: Μπορεί να τιναχτούν τα πάντα στον αέρα ακόμη και από λίγους που δεν τηρούν τα μέτρα

Γκάγκα στο MEGA: Μπορεί να τιναχτούν τα πάντα στον αέρα ακόμη και από λίγους που δεν τηρούν τα μέτρα

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου μίλησε η Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου μίλησε η Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

«Έχουμε καθημερινά 7-8 εισαγωγές. Είναι σταθερές περίπου, δεν έχουν αυξηθεί. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε πολλές περισσότερες και τρομοκρατηθήκαμε. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί ο αριθμός, αλλά παραμένει ψηλά» ανέφερε η κ. Γκάγκα.

Αναφερόμενη στο ποια είναι σήμερα η εικόνα στις εντατικές, η ίδια σημείωσε ότι «υπάρχουν άδεια κρεβάτια. Κάθε φορά που γυρνάει μια μονάδα σε μονάδα για κοροναϊό μειώνονται κρεβάτια για άλλα προβλήματα. Δεν κινδυνεύουμε αυτή τη στιγμή, αλλά αν οι αριθμοί είναι αυξημένοι όπως την περασμένη εβδομάδα, μπορεί να κινδυνεύουμε. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν πιστεύουμε στον ιό ή ότι δεν φοράμε μάσκα».

«Τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα όσο προσπαθούμε όλοι μαζί. Αυτό είναι το στοίχημα που έχει φέρει η πανδημία. Το να προσπαθήσουμε και να δουλέψουμε όλοι για όλους. Δεν έχει νόημα αλλιώς. Έχει σημασία το πώς φέρεται ο καθένας από εμάς. Ένα μικρό ποσοστό μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα» τόνισε η κ. Γκάγκα στη συνέχεια.

Το ενδεχόμενο lockdown

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, η. κ. Γκάγκα είπε ότι «ελπίζω πως δεν θα είναι στο τραπέζι ένα γενικό lockdown. Αν χειροτερέψουν τα πράγματα πολύ, φαντάζομαι ότι θα είναι μία μοιραία λύση. Αλλά δεν το θέλουμε αυτό».

«Σε μέρη που ακόμα και έξω ερχόμαστε σε κοντινές αποστάσεις, είναι σημαντικό να φοράμε μάσκα. Θα προτιμούσα να το κάνουμε από μόνοι μας αυτό» τόνισε η ίδια σχετικά με το αν θα εφαρμοστεί ως μέτρο η υποχρεωτική καθολική χρήση μάσκας.

«Αυτοί που δεν πιστεύουν, τους παρακαλώ να έρθουν στο νοσοκομείο να δουν τι γίνεται. Ακόμη και αν δεν το πιστεύουν ας το αναλάβουμε σαν μέτρο που προστατεύει τους γύρω μας» είπε, κλείνοντας απευθυνόμενοι στους αρνητές του ιού.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024