«Ο κ. Σταϊκούρας και ο κ. Σκυλακάκης έχουν την ακραία και λανθασμένη λογική του μηδενικού πολλαπλασιαστή, θεωρούν πως ό,τι δαπανά σήμερα το κράτος για να στηρίξει την πραγματική οικονομία πηγαίνει σε μία μαύρη τρύπα», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

«Ο κ. Σταϊκούρας και ο κ. Σκυλακάκης έχουν την ακραία και λανθασμένη λογική του μηδενικού πολλαπλασιαστή, θεωρούν πως ό,τι δαπανά σήμερα το κράτος για να στηρίξει την πραγματική οικονομία πηγαίνει σε μία μαύρη τρύπα», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

«Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να στηριχθεί η οικονομία είναι εντελώς ανεπαρκή» είπε ακόμη η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε «έχουν δαπανηθεί πολύ λίγα και όχι στη σωστή κατεύθυνση. Δεν υποστηρίχθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι. Γι’ αυτό η απώλεια θέσεων εργασίας είναι ήδη τεράστια -πάνω από 200.000- και είχαμε μία πολύ βαθιά ύφεση στο β’ τρίμηνο του έτους».

Έχουν δαπανήσει μόλις 4,6 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση -όπως προκύπτει από την εκτέλεση του προϋπολογισμού μέχρι και το τέλος Αυγούστου- έχει δαπανήσει για άμεση ενίσχυση της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας μόλις 4,6 δισ., ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει για 24 δισ. Αυτό είναι εντελώς ψευδές και ανακριβές. Βρισκόμαστε στην προτελευταία θέση της ευρωζώνης, αναφορικά με τις δαπάνες στήριξης της οικονομίας» υπογράμμισε.

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «το μαξιλάρι των 37 δισ. που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η αναστολή του συμφώνου σταθερότητας και η μεγάλη ρευστότητα από την ΕΚΤ επιτρέπουν στην κυβέρνηση να ασκήσει επεκτατική οικονομική πολιτική. Αλλά, η ΝΔ δεν αξιοποιεί αυτές τις δυνατότητες. Ο τρόπος που λειτουργεί μας βυθίζει στην ύφεση, συρρικνώνει το ΑΕΠ και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις επαναφοράς στην ανάπτυξη».

Αναφερόμενη στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι είναι «ένας συνδυασμός στοχευμένων ενισχύσεων στα νοικοκυριά, στους εργαζόμενους και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και στοχευμένων δίκαιων φοροελαφρύνσεων σε μόνιμη βάση. Τα έκτακτα μέτρα, μέχρι το τέλος του 2020, κοστολογούνται στα 8,5 δισ. και τα μόνιμα μέτρα κοστολογούνται στα 3 δισ.».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr