Υπό τη μορφή της έκκλησης ο Στέλιος Πέτσας ουσιαστικά απαίτησε εξ' ονόματος της κυβέρνησης να τερματίσουν οι μαθητές τις καταλήψεις θέτοντας ζήτημα «νομιμότητας». Την ίδια ώρα ολοκληρώνοταν στο κέντρο της Αθήνας το μαθητικό συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία»

Υπό τη μορφή της έκκλησης ο Στέλιος Πέτσας ουσιαστικά πρόβαλλε την κυβερνητική απαίτηση να τερματίσουν οι μαθητές τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις τους, θέτοντας ζήτημα «νομιμότητας».

Οι λίγοι που στερούν τη μάθηση από τους πολλούς

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να σχολιάσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις ανέφερε:

«Θα πρέπει όλοι να τηρούν τη νομιμότητα. Οι λίγοι δεν πρέπει να στερούν το δικαίωμα των πολλών στη μάθηση. Κάνω έκκληση να σταματήσουν οι καταλήψεις».

Σημειώνεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση προσπάθησε να εμφανίσει τις αντιδράσεις των μαθητών που ζητούσαν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας στα σχολεία, όπως λιγότερους μαθητές ανά τάξη και προσλήψεις εκπαιδευτικών ως αντιδράσεις που δήθεν ταυτίζονται με τους «αρνητές της μάσκας».

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη επέμβει και εισαγγελέας, προκαλώντας τις αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πάντως την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε έκκληση για τερματισμό των καταλήψεων στο όνομα της νομιμότητας και της μάθησης ολοκληρωνόταν το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με βασικό αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας του κοροναϊού.

Δώστε λεφτά για την παιδεία

Με κεντρικό σύνθημα «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία», μαθητές, μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες, γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν, μεταξύ άλλων, τη συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού καθαριότητας για να γίνονται κανονικά και με ασφάλεια τα μαθήματα.

«Ζητάμε καθηγητές, μας φέρνετε εισαγγελείς»

«Ζητάμε καθηγητές- μας φέρνετε εισαγγελείς και αστυνομία! Φωνάζουμε πως η μάσκα δεν φτάνει- Μας παρουσιάζετε ως αρνητές της μάσκας! Μας λέτε πως είναι πρόβλημα η μαθητική μας πορεία που θα φοράμε μάσκες και θα κρατάμε αποστάσεις αλλά δεν είναι πρόβλημα ο συνωστισμός στην τάξη και στο μετρό!» αναφέρει το Συντονιστικό των μαθητών σε ανακοίνωσή του.

Στο πλευρό των μαθητών θα είναι και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ) η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «τα αιτήματα των μαθητών είναι τα αιτήματα με τα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί έχουμε κινητοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας και σήμερα παραμένουν ακόμα άλυτα».

Γιατί ζούμε, προσθέτει η Ομοσπονδία, την τραγική καθημερινότητα του ελληνικού σχολείου που δεν εξασφαλίζει ισότιμα τη μόρφωση, την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών μας .

Οι γονείς, λέει η ΑΣΓΜΕ, μέσα από τους Συλλόγους Γονέων στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να ποινικοποιήσει, με Εισαγγελικές παραγγελίες και συλλήψεις μαθητών, τους αγώνες και τις αγωνίες των παιδιών μας για να μορφωθούν με ασφάλεια.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr