Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Οι μαθητές δεν είναι «αρνητές της μάσκας» - Απαράδεκτη η παρέμβαση του εισαγγελέα

ΚΚΕ: Οι μαθητές δεν είναι «αρνητές της μάσκας» – Απαράδεκτη η παρέμβαση του εισαγγελέα

«Η παρέμβαση του εισαγγελέα για τις μαθητικές κινητοποιήσεις ρίχνει λάδι στη φωτιά και εξυπηρετεί την απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση να ταυτίσει προβοκατόρικα τα δίκαια μαθητικά αιτήματα με τους λεγόμενους "αρνητές της μάσκας". Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε η παρέμβαση του εισαγγελέα, οι μαθητές σήμερα βγήκαν στους δρόμους με το σύνθημα "μόνο με μάσκες και χωρίς μέτρα δε γίνεται τίποτα"» επισημαίνει το ΚΚΕ

«Η παρέμβαση του εισαγγελέα για τις μαθητικές κινητοποιήσεις ρίχνει λάδι στη φωτιά και εξυπηρετεί την απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση να ταυτίσει προβοκατόρικα τα δίκαια μαθητικά αιτήματα με τους λεγόμενους «αρνητές της μάσκας». Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε η παρέμβαση του εισαγγελέα, οι μαθητές σήμερα βγήκαν στους δρόμους με το σύνθημα «μόνο με μάσκες και χωρίς μέτρα δε γίνεται τίποτα»» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του όπου τονίζει καταλήγοντας:

Απαιτούν 15 μαθητές ανά τάξη και προσλήψεις εκπαιδευτικών

«Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να επιλύσει τα προβλήματα των σχολείων, που είναι αυτά που «υποκινούν» τους αγώνες των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών».

«Τα εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους, αποτελούν «ανάσα» αισιοδοξίας και ελπίδας.

Οι μαθητές, κόντρα στην προσπάθεια διαστρέβλωσης και συκοφάντησης του αγώνα τους από την κυβέρνηση και ορισμένα ΜΜΕ, που τους παρουσιάζουν ως «αρνητές της μάσκας», διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση και την υγεία. Δεν δέχονται την υποκρισία της κυβέρνησης που με μία μάσκα – αλεξίπτωτο για 6 ώρες, χωρίς διάλειμμα, σε σχολεία-κλουβιά, προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της!» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ.

Αναφέρει ότι «απαιτούν 15 μαθητές ανά τάξη, με περισσότερες προσλήψεις καθηγητών και εξασφάλιση αιθουσών, να βελτιωθεί η καθαριότητα των σχολείων, που αυτή τη στιγμή γίνεται από ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας, να αποσυρθεί η Τράπεζα Θεμάτων που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά τους να μορφωθούν ολοκληρωμένα, ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση».

Όχι φίμωτρο στις διεκδικήσεις

«Οι αγώνες των μαθητών δεν είναι ένα ακόμα πυροτέχνημα, ένα περιοδικό φαινόμενο χωρίς αιτία. Όσοι μιλούν για τις μαθητικές κινητοποιήσεις χωρίς να ξέρουν, καλά θα κάνουν να ακούν περισσότερο τα αιτήματα και τα συνθήματα των μαθητών. Καμία εισαγγελική παρέμβαση δεν μπορεί να βάλει φίμωτρο στις δίκαιες διεκδικήσεις τους» σημειώνει η ΚΝΕ καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της:

«Αυτή η ιδιαίτερη σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε και ο αγώνας των μαθητών μπορεί και πρέπει να έχει διάρκεια, να δυναμώσει, να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερα σχολεία και πόλεις, να συναντηθεί με τον αγώνα των γονιών και εκπαιδευτικών για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει! Η ΚΝΕ θα είναι, όπως πάντα, δίπλα τους».

Πηγή ΑΜΠΕ

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024