Αυξάνουν μέρα με τη μέρα τα σχολεία της χώρας που τελούν υπό κατάληψη λόγω των αντιδράσεων για τον κοροναϊό.

Πληθαίνουν συνεχώς τις τελευταίες ημέρες οι καταλήψεις στα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας.

Κυριότερο αίτημα αφορά τη μείωση των αριθμών των μαθητών ανά τάξη, μέτρο που μπορεί να εξασφαλίσει περισσότερο από υγειονομικής άποψης τόσο τα παιδιά όσο και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τo σχολείο τελεί υπό κατάληψη και μια ομάδα μαθητών αναχώρησε σήμερα το πρωί από το σχολείο για να μετάσχει στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ραντεβού στις 10.30 στο συλλαλητήριο δίνουν όμως εκτός από τους μαθητές και γονείς από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων από όλη την κεντρική Μακεδονία.

Οι μαθητές βάζουν λουκέτο στα σχολεία τους καθώς διαμαρτύρονται για τις μάσκες ενώ όπως λένε ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη παραμένει μεγάλος. Πάνω από 40 σχολεία στη Θεσσαλονίκη τελούν υπό κατάληψη.

Στο μεταξύ ομάδες φοιτητών μοιράζουν φυλλάδια έξω από σχολεία στα οποία καταδικάζουν την εισαγγελική παρέμβαση από την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για την ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών, όπως αναφέρουν.

Οι μαθητές εμμένουν στο σύνθημα «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία-Δώστε λεφτά για την παιδεία».

Παράλληλα, στη δέσμη των αιτημάτων τους είναι το όριο έως 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων και όχι κάμερες στα σχολεία.

Καταλήψεις σε σχολεία της Κρήτης

Συνεχίζονται και σήμερα οι καταλήψεις σε σχολεία της Κρήτης, στο πλαίσιο της χρήσης μάσκας από τους μαθητές, ενώ οι ίδιοι θέτουν και μία σειρά άλλων ζητημάτων όπως τα κενά εκπαιδευτικών και την ελλιπή καθαριότητα.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το ekriti.gr στο νομό Ηρακλείου υπό κατάληψη τελούν:

Γενικά Λύκεια:

4ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου, Λύκειο Γουβών, Λύκειο Αρχανών και Λύκειο Αγίου Μύρωνα.

ΕΠΑΛ:

2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, και ΕΠΑΛ Μοιρών

Γυμνάσια:

4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 8ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, Γυμνάσιο Τεφελίου, Γυμνάσιο Βαγιωνιάς, Γυμνάσιο Πόμπιας, Γυμνάσιο Αρχανών.

Στο νομό Χανίων υπό κατάληψη τελούν:

Γενικά Λύκεια:

4ο ΓΕΛ Χανίων, Λύκειο Αλικιανού, ΓΕΛ Κολυμβαρίου, Λύκειο Ακρωτηρίου

ΕΠΑΛ:

1ο ΕΠΑΛ Χανίων, 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, ΕΠΑΛ Βρυσσών

Γυμνάσια:

2ο Γυμνάσιο Κισσάμου, Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας, Γυμνάσιο Πλατανιά

Ποια σχολεία τελούν υπό κατάληψη στη Στερεά

 Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε σχολεία της Φθιώτιδας και της Στερεάς και σήμερα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το lamiareport, τελούν υπό κατάληψη το 6ο ΓΕΛ Λαμίας, το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας, το Γυμνάσιο – Λύκειο Στυλίδας, το ΓΕΛ Κ. Τιθορέας και το Γυμνάσιο – Λύκειο Μαρτίνου.

Την ίδια ώρα μαθήματα δεν γίνονται λόγω κατάληψης και στο 1ο ΕΠΑΛ Οινόης – Σχηματαρίου, και το 1ο και 3ο ΓΕΛ Θηβών. Σε κατάληψη βρίσκεται και το ΕΠΑΛ Άμφισσας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr