Κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα επί ώρες μετά την προσαγωγή του επειδή έσβηνε συνθήματα της Χρυσής Αυγής κατά της χρήσης μάσκας που ήταν γραμμένα έξω από σχολείο. Χρειάστηκε η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ στο υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ για να αφεθεί ελεύθερος

Κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα επί ώρες επειδή τον συνέλαβαν να σβήνει συνθήματα της Χρυσής Αυγής κατά της χρήσης μάσκας που ήταν γραμμένα έξω από σχολείο. Ο λόγος για τον δημοτικό σύμβουλο Σπάτων – Αρτέμιδας και στέλεχος του ΚΚΕ στην περιοχή, Βασίλη Κουτρουμπίνη.

Αναίτια κράτηση

Σήμερα το πρωί ο Βασίλης Κουτρουμπίνης επειδή έσβηνε τα συγκεκριμένα φασιστικής προέλευσης συνθήματα προσήχθη από τους αστυνομικούς στο τμήμα όπου κρατήθηκε μέχρι πριν από λίγο το μεσημέρι και όπως κατήγγειλε ο τοπική οργάνωση του ΚΚΕ το αιτιολογικό της προσαγωγής ήταν η πρόκληση φθοράς ξένης περιουσίας!

Σύμφωνα με τον 902.gr για το θέμα παρενέβη στον υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης κάνοντας λόγο για αναίτια κράτηση.

Στην καταγγελία της η ΤΟ Μεσογείων – Λαυρεωτικής Αττικής του ΚΚΕ αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την προσαγωγή του στελέχους του ΚΚΕ και Δημοτικού Συμβούλου με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Σπάτων Αρτέμιδας, Βασίλη Κουτρουμπίνη. Το αιτιολογικό της προσαγωγής ήταν ότι ο σύντροφος μας προκάλεσε φθορά ξένης περιουσίας επειδή έσβηνε συνθήματα της φασιστικής δολοφονικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που βρόμιζαν τους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου. Συνθήματα μάλιστα που αναφέρονταν ενάντια στην χρήση μάσκας στα σχολεία, που προσπαθούσαν να στρέψουν τον αγώνα των μαθητών σε ρυάκια που στην ουσία βολεύουν και την ίδια την κυβέρνηση.

Προκαλεί τουλάχιστον η συγκεκριμένη πράξη του ΑΤ Σπάτων Αρτέμιδος, προκαλεί η αναίτια κράτηση του, την ώρα που οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι. Προκαλεί η προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής παρέμβασης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Αυτοί που νομίζουν ότι με προσαγωγές, απειλές, κάνοντας πλάτη στην ουσία στην πολιτική που θέλει τα παιδιά μας στοιβαγμένα σαν τις σαρδέλες σε κοντέινερ και 25αρια τμήματα θα σταματήσουν την δράση των κομμουνιστών, πλανώνται οικτρά».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr