Η γυναίκα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ το μωρό κατέληξε

Ένας άνδρας συνελήφθη στη βόρεια Ινδία επειδή άνοιξε την κοιλιά της εγκύου συζύγου του με δρεπάνι, με στόχο να μάθει το φύλο του παιδιού τους, σύμφωνα με την αστυνομία και τους συγγενείς της γυναίκας.

Η φρικιαστική επίθεση, η οποία συνέβη το Σάββατο, προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό της γυναίκας, η οποία είναι σε κρίσιμη κατάσταση και τον θάνατο του αγέννητου παιδιού τους. Η άτυχη γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Δελχί, σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης Μπουντάουν του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές.

Όπως αποκάλυψε ο αδερφός της γυναίκας, ο σύζυγός της προέβη στην ενέργεια αυτή προκειμένου να μάθει το φύλο του μωρού.

Το ζευγάρι έχει ήδη πέντε κόρες.

«Της επιτέθηκε με ένα δρεπάνι και έσκισε το στομάχι της λέγοντας πως ήθελε να ελέγξει το φύλο του αγέννητου παιδιού του» δήλωσε ο αδερφός της συζύγου του στο Reuters.

Η αστυνομία γνωστοποίησε πως το μωρό κατέληξε την Κυριακή ενώ ο άνδρας προφυλακίστηκε.

Φονική ανισότητα

Η ανισότητα των φύλων μαστίζει την Ινδία, με τους γονείς να προτιμούν τους γιους από τις κόρες, τις οποίες συχνά αντιμετωπίζουν ως οικονομικό βάρος. Ο διαχωρισμός ενισχύεται και από τις πολιτισμικές πρακτικές που απαιτούν οι γονείς της νύφης να πληρώνουν προίκα.

Ορισμένα ζευγάρια συνεχίζουν να προσπαθούν μέχρι να καταφέρουν να κάνουν αγόρι, οδηγώντας στη γέννηση δεκάδων εκατομμυρίων «ανεπιθύμητων» κοριτσιών, σύμφωνα με την Οικονομική Μελέτη του 2017 – 2018.

Οι εκτρώσεις είναι νόμιμες στην Ινδία, όχι όμως όταν αιτία για αυτές είναι το φύλο του μωρού, αφού συνήθως οι γονείς τις επέλεγαν για τα κορίτσια. Ακόμη και έτσι, κάθε χρόνο στη χώρα πραγματοποιούνται εκατοντάδες χιλιάδες αμβλώσεις θηλυκών εμβρύων, σύμφωνα με την αμερικανική ΜΚΟ Invisible Girl Project.

Ως αποτέλεσμα, η Ινδία χαρακτηρίζεται από μία από τις μεγαλύτερες αριθμητικές ανισορροπίες μεταξύ των φύλων σε όλο τον κόσμο. Για κάθε 107 άνδρες υπάρχουν μόλις 100 γυναίκες. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η παγκόσμια αναλογία κατά τη γέννηση είναι 105 άνδρες ανά 100 γυναίκες.

Ακόμη και αν μια κόρη γεννηθεί αντί να γίνει έκτρωση, συχνά τα κορίτσια αντιμετωπίζουν υψηλότερη θνησιμότητα εξαιτίας της ανεπαρκούς φροντίδας που δέχονται. Μελέτη του 2018 ανακάλυψε ότι περίπου 239.000 κορίτσια κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία, αφού οι γονείς τους τα παραμελούν εξαιτίας του φύλου τους. Το φαινόμενο παρατηρείται συχνότερα στην επαρχία, όπου το μορφωτικό επίπεδο είναι χαμηλό, ο πληθυσμός πυκνός και η γεννητικότητα αυξημένη.

Ο ινδικός νόμος απαγορεύει στους γιατρούς και τους εργαζόμενους στην υγεία να αποκαλύψουν το φύλο του μωρού στους γονείς ή τη διενέργεια ελέγχων για τον προσδιορισμό του γένους, ενώ μόνο συγκεκριμένοι γιατροί μπορούν να πραγματοποιούν εκτρώσεις.

Πηγή: www.cnn.com

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr