Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινδία : Χάκαραν το Twitter του πρωθυπουργού – Προσπάθησαν να αποσπάσουν χρήματα

Ινδία : Χάκαραν το Twitter του πρωθυπουργού – Προσπάθησαν να αποσπάσουν χρήματα

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης και οι δράστες παραμένουν άγνωστοι

Λογαριασμός στο Twitter που συνδέεται με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, φαίνεται πως παραβιάστηκε από χάκερ την Πέμπτη. Την υπόθεση ερευνά η εταιρεία κοινωνικών δικτύων.

Περίπου για μία ώρα, ο πιστοποιημένος λογαριασμός του Μόντι ανάρτησε αρκετά tweet στα οποία καλούσε τους ακολούθους του να μεταφέρουν Bitcoin σε έναν άλλο λογαριασμό.

Τι έγραψαν οι χάκερ

«Ναι, αυτός ο λογαριασμός βρίσκεται στο έλεος του Τζον Γουίκ», έγραφε ένα tweet, πιθανότατα ως αναφορά σε χαρακτήρα ταινίας δράσης που έχει υποδυθεί ο Κιάνου Ριβς.

«Απευθύνομαι σε όλους σας και σας ζητώ να προβείτε σε γενναιόδωρες δωρεές στο Εθνικό Ταμείο Βοήθειας του Πρωθυπουργού για τον κοροναϊό, ξεκινώντας με κρυπτονομίσματα», αναφερόταν σε ένα άλλο.

Έκτοτε όλα τα tweet έχουν διαγραφεί.

Ο λογαριασμός του Μόντι, ο οποίος έχει 2,5 εκατομμύρια ακολούθους, είναι μόνο ένας από τους πιστοποιημένους λογαριασμούς του πρωθυπουργού και συνδέεται με την προσωπική του ιστοσελίδα.

Η απάντηση του Twitter

Το Twitter δήλωσε στο CNN Business ότι ήταν «ενήμερο για αυτή τη δραστηριότητα και έχει αναλάβει δράση για να διασφαλίσει την προστασία του λογαριασμού».

«Αυτή τη στιγμή ερευνούμε ενεργά την υπόθεση», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η προφανής παραβίαση του λογαριασμού έρχεται περισσότερο από ένα μήνα μετά από μαζικές επιθέσεις χάκερ σε ορισμένους από τους πλέον διακεκριμένους λογαριασμούς της πλατφόρμας – συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Τζο Μπάιντεν, του Μπαράκ Ομπάμα και του Έλον Μασκ.

Τότε, το Twitter είχε δηλώσει ότι οι χάκερ έβαζαν στο στόχαστρο εργαζόμενους οι οποίοι είχαν δικαιώματα διαχειριστή, και στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν τη δική τους πρόσβαση για να αναρτήσουν tweet με στόχο την εξαπάτηση των χρηστών.

Η προέλευση της σημερινής επίθεσης παραμένει άγνωστη. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ή αποδείξεις σύνδεσής της με τα γεγονότα του Ιουλίου, σύμφωνα με το Twitter.

Πηγή: www.cnn.com

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024