Έντονη κινητικότητα του Oruc Reis παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, με το τουρκικό πλοίο να... μπαινοβγαίνει στο λιμάνι της Αττάλειας

Έντονη κινητικότητα του Oruc Reis παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, με το τουρκικό πλοίο να… μπαινοβγαίνει στο λιμάνι της Αττάλειας.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το τουρκικό πλοίο έχει μετακινηθεί από το λιμάνι της Αττάλειας, όπου και βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες για συντήρηση, μετά την απόσυρσή του από την Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως εξήλθε από το λιμάνι και άρχισε να κινείται νοτιοανατολικά με μεγάλη ταχύτητα, προτού τελικά επιστρέψει και σταματήσει ανοιχτά του λιμανιού.

Σύμφωνα, δε, με την τουρκική Yeni Safak, το Oruc Reis έπλευσε, χωρίς όμως να αναφέρει προς τα που. Σημειώνεται ακόμα πως τα πολεμικά πλοία Ataman και Cengiz Han, που συνόδευαν Oruc Reis, βρίσκονται ακόμη στο λιμάνι της Αττάλειας.

Σε κάθε περίπτωση σημειώνεται πως δεν έχει γίνει γνωστό το κατά πόσο η μετακίνηση του πλοίου εντάσσεται στις διαδικασίες της συντήρησής του.

Πάντως, στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με το Marine Traffic, το πλοίο βρισκόταν στα ανοιχτά του λιμανιού της Αττάλειας, έχοντας ακολουθήσει μια… περίεργη πορεία.

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά παρακολουθεί στενά την πορεία του πλοίου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr