Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξαδάκτυλος στο MEGA: Είναι πολύ δύσκολο σε γειτονικές περιοχές να έχουμε περιορισμούς

Εξαδάκτυλος στο MEGA: Είναι πολύ δύσκολο σε γειτονικές περιοχές να έχουμε περιορισμούς

Η χρήση της μάσκας μπορεί να μην είναι ευχάριστη αλλά είναι αναγκαία και ασφαλής σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο.

Ο Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στην Αττική.

Η χρήση της μάσκας μπορεί να μην είναι ευχάριστη αλλά είναι αναγκαία και ασφαλής σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο ο οποίος ερωτηθείς για την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, ανέφερε: «στην Αττική υπάρχει μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ. Τα κρεβάτια που ήταν καθορισμένα να δεχτούν ασθενείς Covid αρχίζουν να εξαντλούνται. Θα πρέπει να δημιουργηθούν νέα κρεβάτια και θα δημιουργηθούν. Παράλληλα θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια να μειωθούν οι άνθρωποι που χρειάζονται κρεβάτια ΜΕΘ».

Στάθηκε μάλιστα στο παρέδειγμα της Θεσσαλονίκης όπου τα πιο αυστηρά μέτρα επιβλήθηκαν νωρίτερα και απέδωσαν. «Αυτή την στιγμή στο ΑΧΕΠΑ από τα 25 κρεβάτια για ασθενείς με Covid, είναι κατειλημμένα τα επτά ή τα οκτώ».

Αναφορικά με τα μέτρα στο Λεκανοπέδιο, υπογράμμισε: «η τήρηση των μέτρων βελτιώνει την κατάσταση, όχι απλά η λήψη. Και η λήψη βέβαια πρέπει να είναι έγκαιρη, αν είναι καθυστερημένη δεν έχει νόημα γι αυτό και είδατε τα δύο σετ μέτρων το ένα πολύ κοντά στο άλλο, χωρίς να περιμένουμε το δεκαπενθήμερο».

«Να εφαρμόσουμε με μεγάλη συνέπεια, συνείδηση και διάρκεια τα υπάρχοντα και αν χρειαστεί κάτι επιπλέον, θα γίνει», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «πολύ δύσκολη» την πιθανότητα ενός lockdown στα πρότυπα της Ισπανίας.«Είναι πολύ δύσκολο σε γειτονικές περιοχές να έχουμε περιορισμούς, εκτός αν αφορούν κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα».

«Από τον Μάρτη τα στοχευμένα σε μεγάλες ηλικίες δεν τυγχάνουν της αποδοχής, δεν είναι αρεστά. Προτιμούμε να απευθύνουμε συστάσεις προς τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024