Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Στο «κόκκινο» η Αττική με 210 νέα κρούσματα

Κοροναϊός : Στο «κόκκινο» η Αττική με 210 νέα κρούσματα

Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα κοροναϊού εντοπίζονται για ακόμα μία μέρα στην Αττική καθώς εντοπίστηκαν 210.

«25 κρούσματα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ 210 είναι τα νέα κρούσματα στην Αττική», είπε ξεκινώντας την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ο λοιμοξιωλόγος Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Δίνουμε έμφαση σε μέτρα τοπικού χαρακτήρα και αποφεύγουμε τη λήψη οριζόντιων μέτρων» τόνισε ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Σημείωσε δε, πως απαιτείται επιπλέον σημαντική προσπάθεια, συμπληρώνοντας ότι η επίδραση των μέτρων που εφαρμόζονται στην Αττική θα φανεί στο τέλος της εβδομάδας.

Ο ίδιος ζήτησε «να μην επιτρέψουμε στον φόβο μας να μας παρασύρει σε φανατισμό και στιγματισμό» και παρέθεσε μια εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: «όταν οι τεχνικές παρεμβάσεις έρχονται σε σύγκρουση με βαθιά ριζωμένες πρακτικές κουλτούρας, η κουλτούρα νικάει».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα, 22/09/2020 δηλώθηκαν 346 επιπλέον κρούσματα. Από τα 318 εγχώρια κρούσματα, τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές.
Αναλυτικότερα:

– 25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
–  210 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 6  συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 10 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 19 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, ενώ 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων τα 6 συνδέονται
με γνωστή συρροή
– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
–  6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
–  5 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
– 4 κρούσματα στην  Π.Ε. Πιερίας
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
– 3 κρούσματα στην  Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
-3 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
– 2 κρούσματα στην  Π.Ε. Γρεβενών
– 2 κρούσματα στην  Π.Ε. Ιωαννίνων
– 2 κρούσματα στην Π.Ε.  Καστοριάς
–  2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
– 1 κρούσμα στην  Π.Ε. Κω
– 2 κρούσματα στην  Π.Ε. Λασιθίου
– 2 κρούσματα στην Π.Ε Ξάνθης
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε Ηλεία
– 1 κρούσμα στην Π.Ε Θήρας
– 1 κρούσμα στην Π. Ε. Καβάλας
– 1 κρούσμα στην Π. Ε Κεφαλλονιάς
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε Ρεθύμνου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε Σερρών

– 3 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Επίσης, 77 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 185 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 352 θανάτους συνολικά στη χώρα. 131 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 78 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Θρίλερ με τα κρούσματα στην Αττική – Επιχείρηση lockdown σε πλατείες

Την ώρα που η Αττική βρίσκεται στο κόκκινο και τα σενάρια για νέο lockdown βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, οι νέες εικόνες συνωστισμού προβληματίζουν.

Σε σταθμούς του μετρό στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Βικτωρίας μέρα και νύχτα, αλλά και έξω από τράπεζες, με τις ουρές να μεγαλώνουν με το πέρασμα της ώρας… Την ώρα που η Αττική βρίσκεται στο κόκκινο και τα σενάρια για νέο lockdown βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, οι νέες εικόνες συνωστισμού προβληματίζουν.

Εκτός από την Καλλιθέα παρατηρείται έκρηξη κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα σε Πετράλωνα, Κυψέλη, Περιστέρι, Σεπόλια, Πλατεία Αττικής και Φάληρο. Με τους ειδικούς να προειδοποιούν καθημερινά για την πορεία της πανδημίας και να κάνουν τις εισηγήσεις τους, για το επόμενο διάστημα.

Τα κρούσματα αυξάνονται, οι εντατικές γεμίζουν, το νέο lockdown πλησιάζει όλο και πιο απειλητικά κάθε μέρα που περνάει αλλά παρόλα αυτά κάποιοι συνεχίζουν να αδιαφορούν για τα μέτρα ασφαλείας, παρά τους ελέγχους. Το πρωί αστυνομικοί κατέβασαν από λεωφορείο επιβάτη που δεν δεχόταν να βάλει μάσκα με τίποτα…

Οι νέες εικόνες συνωστισμού σε Μέσα Μεταφοράς προβληματίζουν ακόμα περισσότερο. Μέσα σε λεωφορεία, σε σταθμούς του μετρό… ακόμα και μέσα σε βαγόνια, άτομα κάθε ηλικίας έδιναν μάχη για λίγα εκατοστά…

Στην Καλλιθέα που βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τις κόκκινες περιοχές στην Αττική, οι ουρές έξω από τράπεζες προκαλούσαν προβληματισμό από νωρίς. Οι ουρές σε πολλές περιπτώσεις ξεκινούσαν έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα και έφταναν μέχρι το δρόμο.

Αυτόφωρο για τους αρνητές μάσκας

Σε εγκύκλιό του προς όλους τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας υπογραμμίζει ότι τα μέλη του «κινήματος κατά της μάσκας», ακόμη και εάν «κινούνται» εντός του διαδικτύου, να οδηγούνται στο αυτόφωρο, καθώς διαπράττουν το αδίκημα της «διέγερσης σε ανυπακοή». Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα κατά των παραβατών επαπειλείται ποινή «φυλάκισης έως ένα έτος ή χρηματική ποινή».

Το μήνυμα της αστυνομίας στις πλατείες

«Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους εξωτερικούς χώρους. Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Η απαγόρευση ισχύει ως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου», αναφέρει, το ηχητικό μήνυμα της ΕΛΑΣ κατά του συνωστισμού στις πλατείες. Ας κάνουμε όλοι υπομονή. Ακολουθείστε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024