Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρόμπερτ Γκορ : Πέθανε ο εφευρέτης του GORE-TEX

Ρόμπερτ Γκορ : Πέθανε ο εφευρέτης του GORE-TEX

Ο χημικός μηχανικός και εφευρέτης του πρωτοποριακού υλικού για ρούχα και εξοπλισμό υπαίθριων δραστηριοτήτων GORE-TEX, Ρόμπερτ «Μπομπ» Γκορ πέθανε σε ηλικία 83 ετών

Ο χημικός μηχανικός και εφευρέτης του πρωτοποριακού υλικού για ρούχα και εξοπλισμό υπαίθριων δραστηριοτήτων GORE-TEX, Ρόμπερτ «Μπομπ» Γκορ πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Γιος του Γουίλμπερτ «Μπιλ» Γκορ (WL Gore & Associates) με έδρα το Μέριλαντ των ΗΠΑ o Μπομπ Γκορ ερευνούσε στο εργαστήριο της εταιρείας το 1969 τρόπους για να κατασκευάσει ταινία στεγανοποίησης για υδραυλικούς και χρησιμοποίησε το DuPont’s Teflon (PTFE).

Αυτό που διαπίστωσε ήταν ότι με την έκταση το PTFE, μπορούσε να επιμηκυνθεί κατά 800% για να σχηματίσει ένα υλικό που είναι ελαφρύ και αναπνέει, κατασκευασμένο 70% από αέρα.

Αυτό το μικροπορώδες υλικό είχε πόρους πολύ μικρότερους από τα σταγονίδια νερού, και έτσι θεωρήθηκε επίσης ως μια εξαιρετική λύση για αδιαβροχοποίηση. Με προσαρμογή και την προσθήκη υποστηρικτικών υλικών για αντοχή, το τελικό προϊόν ονομάστηκε ePTFE και κατοχυρώθηκε ως το υλικό «GORE-TEX».

Το υλικό όχι μόνο έφερε επανάσταση στον κόσμο της μόδας και της ένδυσης υπαίθριων δραστηριοτήτων, αλλά χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην ιατρική, αεροναυτική και ακόμη και στη μουσική βιομηχανία.

Η WL Gore & Associates έγινε εταιρεία δισεκατομμυρίων δολαρίων το 1996 κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ρόμπερτ Γκορ. «Σκοπεύουμε να αφήσουμε κληρονομιά στην κοινωνία και στις μελλοντικές γενιές», συμπεριλαμβανομένων «βρεφών που υποβλήθηκαν σε εγχειρίσεις καρδιάς κα ζουν χάρη στα ιατρικά μας προϊόντα» είχε δηλώσει.

Το 2000 παραιτήθηκε από πρόεδρος της WL Gore & Associates. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έλαβε πολλά βραβεία για τη συμβολή του στην επιστήμη.

«Θρηνούμε την απώλεια του Μπομπ Γκορ, του οποίου τα επιστημονικά επιτεύγματα άλλαξαν την επιχείρησή μας και άφησαν μόνιμο αντίκτυπο στον κόσμο» αναφέρεται σε ανακοίνωση που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας.

Today we mourn the loss of Bob Gore, whose scientific achievements changed our Enterprise and left a lasting impact on…

Δημοσιεύτηκε από GORE-TEX Brand στιςΠαρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024