Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκάρεθ Μπέιλ : Στην Τότεναμ για να ξαναβρεί την αγάπη για το ποδόσφαιρο

Γκάρεθ Μπέιλ : Στην Τότεναμ για να ξαναβρεί την αγάπη για το ποδόσφαιρο

Τα τελευταία χρόνια ο Γκάρεθ Μπέιλ ήταν στο προσκήνιο μόνο για εξωαγωνιστικούς λόγους. Στην Τότεναμ έχει την ευκαιρία να βρει και πάλι την αγάπη του για το ποδόσφαιρο

Οι σχέσεις του με τον Ζινεντίν Ζιντάν ήταν συνεχώς τεταμένες.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ σκέφτηκε να τον χρυσώσει, ώστε να φύγει.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ, όμως, συνέχιζε την τακτική του.

Ο Ουαλός δεν ήθελε να χαρίσει ούτε ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης, πατώντας στο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που είχε με τη Βασίλισσα.

Ο Μπέιλ δεν ήθελε να αποχωρήσει από την Μαδρίτη.

Όλα αυτά, πλέον, αποτελούν παρελθόν. Ο Μπέιλ θα αγωνίζεται την επόμενη χρόνια στην Premier League, με την Τότεναμ να ανακοινώνει την επιστροφή του. Ο Ουαλός άσος επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια, έτσι ώστε να γίνει και πάλι ο ποδοσφαιριστής που ήταν, πριν την διαμάχη του με τον Ζινεντίν Ζιντάν. Την τελευταία διετία, τον έβρισκες σε κάποιο γήπεδο γκολφ, παρά στον αγωνιστικό χώρο του Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Το όνομα του τα τελευταία χρόνια ερχόταν στο προσκήνιο κυρίως για εξωαγωνιστικούς λόγους, παρά τα πεπραγμένα του μέσα στο γήπεδο. Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση του ήταν στον τελικό του Champions League στο Κίεβο κόντρα στην Λίβερπουλ, εκεί που είχε σημειώσει δυο γκολ, δίνοντας το τρόπαιο στην Ρεάλ.

H περσινή χρονιά ήταν η χειρότερη της καριέρας του. Πέτυχε μόνο τρία γκολ σε 20 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και η εικόνα του ήταν αποκαρδιωτική.  Τον τελευταίο χρόνο ήταν ξένο σώμα . Άχρωμος και αδιάφορος. Ειδικά μετά το «Ουαλία, Γκολφ, Μαδρίτη, αυτή είναι η σειρά». Ενώ η στάση του ανήμερα του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μάντσεστερ Σίτι τον περασμένο Αύγουστο ήταν το… κερασάκι στην τούρτα της σχέσης του με την Ρεάλ. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν είχε ταξιδέψει στο Μάντσεστερ για να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 του πρώτου παιχνιδιού, με τον Μπέιλ να μένει στην Μαδρίτη για να χαλαρώσει, παίζοντας γκολφ, αδιαφορώντας για την προσπάθεια των συμπαικτών του.

Πλέον, όλα αυτά ο Μπέιλ θέλει να τα αφήσει πίσω του και να κάνει μια νέα αρχή. Ο δανεισμός του στην Τότεναμ μοιάζει ιδανικός για εκείνον. Ήταν μονόδρομος. Επιστρέφει στην ομάδα, με την οποία μεγαλούργησε πριν την μεταγραφή του στην Ρεάλ Μαδρίτης. Σε ένα περιβάλλον γνώριμο, το οποίο θα του δώσει πίσω την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Στο κοινό που γνωρίζει ότι τον λατρεύει. Ο τρόπος που τα Σπιρούνια παρουσίασαν την επιστροφή του Ουαλού δείχνει πόσο σημαντικός είναι για τον σύλλογο, ενώ είναι ο κατάλληλος τρόπος να αναλογιστεί τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα.

Η Τότεναμ θα του δώσει όλα όσα του έλειπαν την τελευταία διετία. Εμπιστοσύνη, όρεξη για δουλειά, κίνητρο ότι μπορεί ακόμα να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Αλλά και αυτός θα δώσει αρκετά στα Σπιρούνια. Μαζί με τον Χάρι Κέιν, θα ηγηθεί τις προσπάθειες των συμπαικτών του μέσα στην χρονιά. Άλλωστε, η πορεία της Ουαλίας τα τελευταία χρόνια, πιστώνεται σε ένα μεγάλο βαθμό τις ηγετικές ικανότητες του Μπέιλ.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο επιθυμούσε διακαώς την προσθήκη του στην Τότεναμ. Ο καλός Μπέιλ θα είναι ο παίκτης-κλειδί, έτσι ώστε ο Πορτογάλος βάλει την υπογραφή του στα Σπιρούνια. Ο 57άχρονος τεχνικός πιστεύει στις ικανότητες του Ουαλού. Άλλωστε, το 2013 είχε εισηγηθεί την μεταγραφή του στην Ρεάλ στον Φλορεντίνο Πέρεθ. Μπορεί, όταν ο Μπέιλ έγινε κάτοικος Μαδρίτης, ο Μουρίνιο να έβλεπε την πόρτα της εξόδου, αλλά οι συνθήκες πλέον είναι οι κατάλληλες για να συνεργαστούν.

Η μεγάλη επιστροφή του Μπέιλ στην Τότεναμ είναι γεγονός. Μια κίνηση, η οποία έχει οφέλη και για τις δυο πλευρές. Στα 31 χρόνια του, ίσως να είμαι μία από τις τελευταίες ευκαιρίες του να παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο. Μια χρόνια ορόσημο για τον ίδιον. Ωστόσο αυτό που σίγουρα γνωρίζει είναι ότι στην Τότεναμ θα βρει το περιβάλλον στο οποίο θα μπορέσει να αναδείξει τις ικανότητες του ως ποδοσφαιριστής. Μπορεί το ντεμπούτο του να καθυστερήσει, καθώς είναι τραυματίας, παρόλο αυτά τα εντός έδρας παιχνίδια των Σπιρουνιών αυτήν την χρονιά δεν θα είναι τα ίδια…

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024