Μπορεί να είναι ακόμα Σεπτέμβριος, αλλά οι σκέψεις στρέφονται ήδη στη μεγάλη μέρα – Χριστούγεννα. Και υπάρχει μια συζήτηση που δεν αποτυγχάνει ποτέ να πολώσει την άποψη – πότε πρέπει να ανεβάζετε τις γιορτινές διακοσμήσεις σας;

Υπάρχουν λίγα πράγματα που θα εξοργίσουν τους γείτονές σας περισσότερο από να βγάλεις τα φώτα, το ψεύτικο χιόνι πολύ νωρίς το χρόνο ή ακόμα και οποιαδήποτε στιγμή πριν από την 1η Δεκεμβρίου.

Βοηθάει στη διάθεση

Οι ειδικοί λένε ότι οι άνθρωποι που βάζουν από νωρίς τη διακόσμηση τους στο σπίτι, είναι πιο χαρούμενοι και πιο χαλαροί.

Ο Steve McKeown, ψυχαναλυτής και ιδιοκτήτης της κλινικής McKeown, δήλωσε στην Unilad ότι οι πρώτοι που διακοσμούν,  παρακινούνται από νοσταλγία.

Είπε: «Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος και στρες, οι άνθρωποι θέλουν να συσχετιστούν με πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους και οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις προκαλούν αυτά τα έντονα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας».

«Οι διακοσμήσεις είναι απλά μια άγκυρα ή ένα μονοπάτι προς αυτά τα παλιά μαγικά συναισθήματα ενθουσιασμού της παλιάς παιδικής ηλικίας. Έτσι, ανεβάζοντας τα χριστουγεννιάτικα στολίδια νωρίς, ως διαδικασία, αυξάνει τον ενθουσιασμό».

Ενώ η Amy Morin, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του «13 Things Mentally Strong People Don’t Do», είπε ότι οι άνθρωποι που βάζουν τη διακόσμηση αναζητούν σύνδεση με το παρελθόν τους.

«Για άτομα που έχουν χάσει ένα αγαπημένο πρόσωπο, μπορεί να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση των ευτυχισμένων χρόνων που είχαν με αυτό το άτομο.

«Η διακόσμηση από πιο νωρίς μπορεί να τους βοηθήσει να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με αυτό το άτομο».

We have to trust the experts on this one!! 😁🎄🥂

Δημοσιεύτηκε από Daily Mirror στις Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr