Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χριστούγεννα : Στολίστε νωρίς, κάνει καλό

Χριστούγεννα : Στολίστε νωρίς, κάνει καλό

Οι ψυχαναλυτές λένε ότι οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις είναι «άγκυρα ή μονοπάτι σε εκείνα τα παλιά παιδικά μαγικά συναισθήματα ενθουσιασμού» και ακόμη και ένδειξη μιας φιλικής οικογενειακής κατάστασης

Μπορεί να είναι ακόμα Σεπτέμβριος, αλλά οι σκέψεις στρέφονται ήδη στη μεγάλη μέρα – Χριστούγεννα. Και υπάρχει μια συζήτηση που δεν αποτυγχάνει ποτέ να πολώσει την άποψη – πότε πρέπει να ανεβάζετε τις γιορτινές διακοσμήσεις σας;

Υπάρχουν λίγα πράγματα που θα εξοργίσουν τους γείτονές σας περισσότερο από να βγάλεις τα φώτα, το ψεύτικο χιόνι πολύ νωρίς το χρόνο ή ακόμα και οποιαδήποτε στιγμή πριν από την 1η Δεκεμβρίου.

Βοηθάει στη διάθεση

Οι ειδικοί λένε ότι οι άνθρωποι που βάζουν από νωρίς τη διακόσμηση τους στο σπίτι, είναι πιο χαρούμενοι και πιο χαλαροί.

Ο Steve McKeown, ψυχαναλυτής και ιδιοκτήτης της κλινικής McKeown, δήλωσε στην Unilad ότι οι πρώτοι που διακοσμούν,  παρακινούνται από νοσταλγία.

Είπε: «Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος και στρες, οι άνθρωποι θέλουν να συσχετιστούν με πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους και οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις προκαλούν αυτά τα έντονα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας».

«Οι διακοσμήσεις είναι απλά μια άγκυρα ή ένα μονοπάτι προς αυτά τα παλιά μαγικά συναισθήματα ενθουσιασμού της παλιάς παιδικής ηλικίας. Έτσι, ανεβάζοντας τα χριστουγεννιάτικα στολίδια νωρίς, ως διαδικασία, αυξάνει τον ενθουσιασμό».

Ενώ η Amy Morin, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του «13 Things Mentally Strong People Don’t Do», είπε ότι οι άνθρωποι που βάζουν τη διακόσμηση αναζητούν σύνδεση με το παρελθόν τους.

«Για άτομα που έχουν χάσει ένα αγαπημένο πρόσωπο, μπορεί να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση των ευτυχισμένων χρόνων που είχαν με αυτό το άτομο.

«Η διακόσμηση από πιο νωρίς μπορεί να τους βοηθήσει να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με αυτό το άτομο».

We have to trust the experts on this one!! 😁🎄🥂

Δημοσιεύτηκε από Daily Mirror στιςΣάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024