Παναγιωτόπουλος στα ΝΕΑ: «Αποδείξαμε ότι είμαστε σε ετοιμότητα» – Τι λέει για το εξοπλιστικό πρόγραμμα
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μιλάει στα «ΝΕΑ» για την πρόσφατη κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο και για το ενδεχόμενο διαλόγου με την Τουρκία, ενώ ξεκαθαρίζει πως το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων θα εξελιχθεί σε βάθος χρόνου
«Οι περιστάσεις απαιτούν να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση» επισημαίνει στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος λίγες μέρες μετά την επιστροφή του «Ορούτς Ρέις» στην Αττάλεια και τις πρώτες ενδείξεις αποκλιμάκωσης της ελληνοτουρκικής κρίσης.
Χαρακτηρίζει ως «θετικό πρώτο βήμα» από την Τουρκία την απόσυρση του τουρκικού ερευνητικού από την Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών και προσθέτει ότι η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη για διάλογο στο πλαίσιο όμως της καλής γειτονίας και με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
Για την άμεση αντίδραση της Ελλάδας και στην περίπτωση της έκρυθμης κατάστασης με τον πλου του «Ορούτς Ρέις» στα νότια του Καστελλόριζου, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογραμμίζει ότι αποτελεί απόδειξη πως είμαστε «έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση». Η κυβέρνηση, σημειώνει, προετοιμαζόταν, επαγρυπνούσε και ανέλυε την έμπρακτη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας όχι από τις 21 Ιουλίου αλλά από τον περασμένο Νοέμβριο και την υπογραφή του τουρκολιβυκού μνημονίου.
-Ποιες οι εκτιμήσεις του υπουργού για τον επιδιωκόμενο διάλογο με την Τουρκία
-Τι λέει για την έντονη αντίδραση της Άγκυρας στη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την ΑΟΖ
-Πώς θα γίνει ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορούν
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442