Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θρίλερ στον Αλμυρό: «Τα νερά είναι πολύ ορμητικά και δεν μπορούμε να τους απεγκλωβίσουμε»

Θρίλερ στον Αλμυρό: «Τα νερά είναι πολύ ορμητικά και δεν μπορούμε να τους απεγκλωβίσουμε»

Νύχτα «θρίλερ» στον Αλμυρό με τρεις εργαζόμενους στο έργο της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά να δίνουν μάχη για να μην παρασυρθούν από τα νερά του ρέματος

Για πολύ δύσκολη επιχείρηση απεγκλωβισμού των τριών ατόμων που έχουν παρασυρθεί από τα νερά του ρέματος στον Αλμυρό Μαγνησίας έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Μιλώντας στο MEGA, τόνισε πως «έχουμε συνεχώς επικοινωνία μαζί τους, ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να τους απεγκλωβίσουμε λόγω των ορμητικών νερών».

Όπως είπε, καταβάλλεται τιτάνια προσπάθεια από άνδρες της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και του στρατού, ενώ εντός των επόμενων ωρών θα ακολουθήσει επιχείρηση με ερπυστριοφόρο.

Πώς παρασύρθηκαν

Ενώ η βροχόπτωση ήταν ραγδαία από το μεσημέρι, οι τρεις εργαζόμενοι αποφάσισαν να φύγουν από το εργοτάξιο που ήταν ασφαλείς καθώς υπήρχαν κοντέινερ για να μείνουν χωρίς να κινδυνέψουν, και στη διαδρομή πλημμύρισε το ρέμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethessalia.gr, τα νερά παρέσυραν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και ξεκίνησαν δραματικές ώρες για τους ίδιους. Κάλεσαν την Πυροσβεστική αλλά από τα ορμητικά νερά όχημα ήταν αδύνατον να πλησιάσει.

Το σκοτάδι σκέπασε την περιοχή, η βροχόπτωση συνεχιζόταν και ελικόπτερο ήταν αδύνατον να «σηκωθεί» για να τους βοηθήσει λόγω των ανέμων.

Πηγή: magnesianews.gr

Δραματικές ώρες

Πολύωρες είναι οι προσπάθειες της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και του Στρατού για να τους πλησιάσουν με ερπυστριοφόρο.

Η μεγάλη περιπέτεια ξεκίνησε όταν διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητό τους παρασυρόταν από τα ορμητικά νερά και αποφάσισαν να το εγκαταλείψουν για να μην πνιγούν. Προσπάθησαν να βρουν στην όχθη του ρέματος και πιάστηκαν από τα δέντρα για να μην παρασυρθούν.

Οι ώρες είναι δραματικές και η μόνη επικοινωνία τους αρχικά ήταν ένα κινητό που «διασώθηκε» από το νερό, ωστόσο αργότερα άνδρες που επιχειρούν στο σημείο έχουν οπτική επαφή μαζί τους.

«Σώστε μας δεν θα αντέξουμε για πολύ» φέρεται να είπε στην επικοινωνία που είχε με την Πυροσβεστική και την αντιπεριφερειάρχη, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα.

Πηγή: magnesianews.gr

«Ζούμε ένα θρίλερ»

Όπως περιγράφει η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Δωροθέα, Κολυνδρίνη «ζούμε ένα θρίλερ. Πρώτη φορά στη ζωή μου βιώνω κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με την ίδια, ελικόπτερο δεν μπορεί να σηκωθεί λόγω των ανέμων και το αυτοκίνητο έχει παρασυρθεί. «Είναι τρεις άνθρωποι που για να σωθούν έχουν πιαστεί από τα δέντρα και βρίσκονται μέσα στο νερό. Τους παρέσυρε το ρέμα όταν αποφάσισαν να φύγουν από το εργοτάξιο και βγήκαν από το αυτοκίνητο».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024