Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Πράσινη» στέγη : Ένα δώρο στο περιβάλλον και… στο πορτοφόλι μας

«Πράσινη» στέγη : Ένα δώρο στο περιβάλλον και… στο πορτοφόλι μας

Κι όμως, μια κίνηση αρκεί για να μειώσουμε όχι μόνο τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και το οικολογικό μας αποτύπωμα

Μήπως ήρθε η ώρα να «στεγάσουμε» – κυριολεκτικά – την πράσινη ενέργεια; Ζώντας σε μια χώρα με έντονη ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου, μπορούμε εύκολα να παράγουμε μόνοι μας το ρεύμα που καταναλώνουμε στο σπίτι, αφήνοντας στο παρελθόν τον «εφιάλτη» των φουσκωμένων λογαριασμών, ανεβάζοντας την αξία του ακινήτου μας και κάνοντας το χρέος μας για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη.

Φροντίζοντας το μικρό και το μεγάλο μας σπίτι

Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουμε για να αποκομίσουμε όλα αυτά τα οφέλη; Ο ευκολότερος τρόπος είναι μέσω της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος στην οροφή του σπιτιού μας, μια διαδικασία που μπορεί πλέον να ολοκληρωθεί με… μερικά κλικ.

Μέσω της υπηρεσίας EcoRoof, η οποία εντάσσεται στη νέα σειρά υπηρεσιών που σχεδίασε ο ΗΡΩΝ για την προώθηση της πράσινης ενέργειας, μας ανοίγεται η δυνατότητα να εγκαταστήσουμε φωτοβολταϊκό σύστημα στο σπίτι μας, χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τις συχνά περίπλοκες διαδικασίες που απαιτούνται. Και «πρασινίζοντας» τη στέγη μας, καταφέρνουμε να καλύψουμε μόνοι μας τις ανάγκες ηλεκτροδότησης του σπιτιού μας, ενώ παράλληλα προστατεύουμε το περιβάλλον.

Πώς θα καταλάβουμε αν μας συμφέρει;

Φυσικά, οι ανάγκες του κάθε νοικοκυριού σε ρεύμα είναι διαφορετικές. Για αυτό και πριν προχωρήσουμε με τις διαδικασίες της εγκατάστασης, μπορούμε να υπολογίσουμε μόνοι μας το κέρδος μας σε κατανάλωση, ακολουθώντας τέσσερα απλά βήματα:

  • Ανοίγουμε το online εργαλείο EcoRoofTOOL που έχει δημιουργήσει ο ΗΡΩΝ.
  • Βρίσκουμε το ακίνητό μας στον χάρτη.
  • Ορίζουμε την οροφή μας.
  • Συμπληρώνουμε τα στοιχεία κατανάλωσης του νοικοκυριού μας.

Αφού ολοκληρώσουμε αυτή τη σύντομη και απλή διαδικασία, ο ΗΡΩΝ μας αποστέλλει δωρεάν προσφορά με το εκτιμώμενο οικονομικό μας όφελος.

Μηδενική χρέωση ενέργειας

Από τη στιγμή της εγκατάστασης, ο ΗΡΩΝ χρησιμοποιεί την υπηρεσία Net Metering (ενεργειακού συμψηφισμού), για να συμψηφίσει το ρεύμα που παράγουμε με εκείνο που καταναλώνουμε. Αν η ενέργεια που παράγεται από το φωτοβολταϊκό σύστημα της οροφής μας είναι περισσότερη από εκείνη που χρειαζόμαστε, η χρέωση ενέργειας στον λογαριασμό μας ισούται με… το μηδέν. Σε περίπτωση που η παραγόμενη ενέργεια δεν μας αρκεί, πληρώνουμε μόνο τη διαφορά.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, εκτός από τον λογαριασμό μας, η ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού μας βελτιώνει και την αξία του ακινήτου μας, το οποίο πλέον έχει μετατραπεί σε ένα ενεργειακά αυτόνομο smart home.

Απλουστεύοντας τις διαδικασίες

Μια από τις αιτίες που αποτρέπει πολλούς ιδιώτες από το να προχωρήσουν στον ενεργειακό εκσυγχρονισμό του σπιτιού τους, είναι φυσικά η γραφειοκρατία, η οποία μπορεί να περιπλέξει σε απογοητευτικό βαθμό τις απαιτούμενες διαδικασίες. Μέσα από το πρόγραμμα EcoRoof, όμως, η ομάδα του ΗΡΩΝΑ αναλαμβάνει τη μελέτη, τον σχεδιασμό, τη διαδικασία αδειοδότησης, αλλά και την προμήθεια και την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη του σπιτιού μας. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζει για εμάς χρηματοδότηση μέσω τραπεζικού δανεισμού με προνομιακούς όρους, ακόμη και για το 100% της αξίας της εγκατάστασης, με διάρκεια αποπληρωμής έως και 72 μήνες.

Διατηρούμε τον έλεγχο

Αν και το νέο μας φωτοβολταϊκό έρχεται με κατασκευαστική εγγύηση και δύο χρόνια δωρεάν συντήρησης από τον ΗΡΩΝΑ, είναι σημαντικό να έχουμε πάντα πλήρη εικόνα της λειτουργίας του. Χάρη στην ψηφιακή εφαρμογή myEcoRoof, μπορούμε να παρακολουθούμε ανά πάσα στιγμή την εγκατάσταση, να ενημερωνόμαστε online για οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά και να έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα όπως τα συγκριτικά στοιχεία παραγωγής και κατανάλωσης και οι καιρικές συνθήκες.

Ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή CO2 που έχει σχεδιάσει ο ΗΡΩΝ και ο οποίος παρέχεται δωρεάν σε όλους, μπορούμε να διαπιστώσουμε την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται από τις καθημερινές μας δραστηριότητες, και να εκτιμήσουμε τον βαθμό στον οποίο το αποτύπωμά μας μειώνεται, αν στραφούμε στην πράσινη ενέργεια για την ηλεκτροδότηση του σπιτιού μας.

Μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία EcoRoof του ΗΡΩΝΑ εδώ.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024