Πρώτο μέλημα παραμένει για τον Ντόναλντ Τραμπ η κυκλοφορία του εμβολίου για τον κορωνοϊό, πριν από τις προεδρικές εκλογές, καθώς εκτιμά ότι μια τέτοια εξέλιξη θα του προσφέρει σημαντικούς πολιτικούς πόντους

Πρώτο μέλημα παραμένει για τον Ντόναλντ Τραμπ η κυκλοφορία του εμβολίου για τον κορωνοϊό, πριν από τις προεδρικές εκλογές, καθώς εκτιμά ότι μια τέτοια εξέλιξη θα του προσφέρει σημαντικούς πολιτικούς πόντους.

Η κυκλοφορία εμβολίου για τον κορωνοϊό πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και η έναρξη μαζικών εμβολιασμών από τον Ιανουάριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση Τραμπ.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τοποθετεί τον μαζικό εμβολιασμό στα μέσα του 2021. Όμως αυτό που προέχει για το Λευκό Οίκο και τις αμερικανικές εταιρείες είναι να κόψουν πρώτες το νήμα στην κούρσα του εμβολίου, ώστε να προχωρήσουν σε μαζική παραγωγή και διάθεση του πριν από τους Ρώσους και τους Κινέζους.

Στην Κίνα, σε μαζικούς εμβολιασμούς σκοπεύουν να προχωρήσουν οι αρχές πριν από το τέλος του έτους, με δυο δικά τους εμβόλια, ενώ στη Μόσχα το υπουργείο Υγείας υποβάθμισε τις αναφορές για παρενέργειες από το ρωσικό εμβόλιο στις πρώτες δυο ημέρες από τη χορήγησή του.

Εν τω μεταξύ, αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ενθαρρυντικά αποτελέσματα στις πρώτες κλινικές έρευνες για την παραγωγή φαρμάκου που θα σκοτώνει τον ιό. Η έρευνα αφορά την παραγωγή μονοκλωνικού αντισώματος με την επεξεργασία πλάσματος από ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr