Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνοτουρκικός διάλογος: Το μήνυμα Μητσοτάκη και η αντίληψη της Άγκυρας

Ελληνοτουρκικός διάλογος: Το μήνυμα Μητσοτάκη και η αντίληψη της Άγκυρας

Διπλωματικός πυρετός σε Αθήνα Βερολίνο Βρυξέλλες και Άγκυρα καθώς πλησιάζει η 24η Σεπτεμβρίου οπότε και θα λήξει το τελεσίγραφο για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας που έχει εξαγγείλει η ΕΕ ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Διπλωματικός πυρετός σε Αθήνα Βερολίνο Βρυξέλλες και Άγκυρα καθώς πλησιάζει η 24η Σεπτεμβρίου οπότε και θα λήξει το τελεσίγραφο για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας που έχει εξαγγείλει η ΕΕ ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Η απόσυρση του Ορούτς Ρέις σίγουρα ήταν ένα θετικό βήμα αποκλιμάκωσης σύμφωνα με την κυβέρνηση στην Αθήνα αλλά αυτό δεν αρκεί.

Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συζητήσει με την Τουρκία, μέσω διερευνητικών συνομιλιών, για το ένα θέμα, που αφορά την οριοθέτηση των Θαλασσίων Ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για την Αθήνα είναι σαφές, επεσήμανε, ο πρωθυπουργός ότι από τη στιγμή που θα αρχίσουν οι συνομιλίες είναι αυτονόητο πως δεν θα πρέπει να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες φωτογραφίζοντας μια νέα έξοδο του Ορουτς Ρέις.

Τον πρωθυπουργό προβληματίζει το γεγονός των νέων Navtex στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Στον αντίποδα, η Άγκυρα δια του Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε «πολύ θετικά» χαρακτήρισε τα μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη για έναρξη διαλόγου.

Ωστόσο επιβεβαιώνοντας την ανατολίτικη νοοτροπία επέμεινε ότι τα θέματα προς συζήτηση δεν είναι μόνο η υφαλοκρηπίδα αλλά πρόσθεσε τη μειονότητα της δυτικής Θράκης, τη Χάλκη, το τζαμί στην Αθήνα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει αυτό που πονάει και ζητάει συνεχώς η Τουρκία απειλωντας παράλληλα: Την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Ελληνικά μαχητικά συνόδευσαν δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-52 πετώντας μαζί τους από την Ήπειρο μέχρι και δυτικά της Πάφου στην Κυπρο, όπου ολοκληρώνεται η άσκηση Ιάσων στην οποία συμμετείχε με μεγάλο αριθμό μονάδων και ειδικών δυνάμεων και το Ισραήλ.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024