Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος πληρώνει το φιάσκο της μάσκας

Ποιος πληρώνει το φιάσκο της μάσκας

Τι έγινε με τις μάσκες... Σρεκ

Με μάσκα… τεραστίων διαστάσεων προμηθεύτηκαν πολλοί μαθητές στα σχολεία, όπου χτύπησε το πρώτο κουδούνι. Φωτογραφίες που ανάρτησαν γονείς στα social media, κάνουν τις μάσκες να φαίνονται ακατάλληλες για τους μικρούς μαθητές, με το ύφασμα να καλύπτει ακόμα και ολόκληρο το πρόσωπο. Μέγεθος κατάλληλο για τον Σρεκ» γράφει ένας γονιός. «Το ευχάριστο με τις μάσκες στα σχολεία είναι ότι μπορείς να αξιοποιήσεις το επιπλέον ύφασμα, για να ράψεις και μια φόρμα στο παιδί» γράφει μια άλλη μητέρα.

Ποιος καθόρισε τις διαστάσεις στις μάσκες

Τι ακριβώς είχε συμβεί; Και γιατί πήραν ορισμένοι μαθητές και μαθήτριες τόσο μεγάλες σε μέγεθος μάσκες, εξοργίζοντας τους Λοιμωξιολόγους, αλλά και τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου (που το διαπίστωσαν από το πρωί); Μαθαίνω ότι δόθηκαν από τους Λοιμωξιολόγους ειδικές οδηγίες στον κατασκευαστή της μάσκας ποιες θα πρέπει να είναι οι διαστάσεις προκειμένου να κοπεί το ύφασμα.

Ο κατασκευαστής το εξέλαβε ως την τελική διάσταση. Και έγινε μύλος. Εάν αληθεύει μάλιστα η πληροφορία ότι ο εν λόγω κατασκευαστής έφτιαξε εκατοντάδες χιλιάδες μάσκες καταλαβαίνετε τώρα τι έχει συμβεί. Πόσες άραγε από τις εκατοντάδες χιλιάδες μάσκες που έραψε βγήκαν ελαττωματικές σε μέγεθος… Σρεκ; Μήπως πήγε άδικα το ξενύχτι του κ. Γεραπετρίτη; Αλλά όλη αυτή η ιστορία με το φιάσκο στις μάσκες έχει και συνέχεια.   *** Για παράδειγμα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου που είχε το γενικό πρόσταγμα για τη διανομή της μάσκας στα σχολεία, λέει πρώτον ότι στην Αθήνα (στον Δήμο Αθηναίων) κανένας μαθητής δεν πήρε μεγάλη μάσκα και ότι ο κατασκευαστής ακολούθησε τις οδηγίες που πήρε από τους ειδικούς.

Ετσι στα πρακτικά για τις μάσκες των μαθητών αναγράφεται: «Για ηλικίες 10 ετών και κάτω οι μάσκες πρέπει να είναι 10χ18+/-1 εκ. Για ηλικίας δέκα ετών και πάνω οι διαστάσεις θα πρέπει αν είναι 12χ22+-1 εκ. Λέει λοιπόν ο κ. Παπαστεργίου ότι τηρήθηκαν οι προδιαγραφές ότι ήταν αδύνατο να γίνει έλεγχος και ότι τώρα θα κατασκευαστούν και άλλες μάσκες για τους μαθητές σε κανονικό μέγεθος.

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024