Milliyet: Σε 10 μέρες αρχίζει ο διάλογος Ελλάδας και Τουρκίας – Βέτο της Άγκυρας στη συμμετοχή της Γαλλίας
Η Άγκυρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μιλιέτ», έχει κάνει σαφές ότι στις συνομιλίες δεν θα υπάρχει καμία συμμετοχή της Γαλλίας.
Εντός δέκα ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Βερολίνο, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet.
Σε πρωτοσέλιδό της με τίτλο “Προτεραιότητά μας η διπλωματία’ αναφέρει ότι στόχος είναι οι διαπραγματεύσεις να γίνουν αρχικά σε χαμηλό επίπεδο και στην συνέχεια σε υψηλό εάν χρειαστεί.

Eικόνα από sigmalive
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα η Άγκυρα δεν βλέπει αρνητικά την έναρξη διαλόγου με την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μέχρι τη Σύνοδο της ΕΕ στις 24-25 Σεπτεμβρίου.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν αυξηθεί οι διαμεσολαβητικές προσπάθειες της Γερμανίας το τελευταίο διάστημα ενώ σε επαφές της με την Γαλλία ζήτησε να μην αυξηθεί περαιτέρω η ένταση. Στόχος των Γερμανών ο οποίοι συνεχίζουν τις επαφές τους με την Άγκυρα, λένε οι διπλωματικές πηγές της Μιλιέτ, είναι σε πρώτο στάδιο να γίνουν συναντήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε χαμηλό επίπεδο και στην συνέχεια εάν χρειαστεί σε υψηλό επίπεδο.
Η Άγκυρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μιλιέτ», δεν βλέπει αρνητικά τη γερμανική προσπάθεια, αλλά στις προπαρασκευαστικές επαφές της με το Βερολίνο έχει κάνει σαφές ότι στις συνομιλίες δεν θα υπάρχει καμία συμμετοχή της Γαλλίας κι επίσης ότι «θα καθίσει στο τραπέζι για μια δίκαιη λύση χωρίς προκλήσεις και χωρίς προκαταλήψεις».
Όπως μεταδίδουν κυπριακές ιστοσελίδες επικαλούμενες το ΚΥΠΕ, σύμφωνα με την Μιλιέτ η Άγκυρα η οποία ενοχλείται που η Γαλλία ‘φουσκώνει τα μυαλά της Ελλάδας’, είπε ότι ‘πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι ‘χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς προϋποθέσεις’. Η Άγκυρα ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η Γαλλία δεν θα είναι μέρος της διαδικασίας και δεν θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Μιλιέτ αναφέρει ότι στην περίπτωση που ευοδώσουν οι προσπάθειες των Γερμανών τότε οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν όπως και προηγουμένως στο Βερολίνο.
- Μπάρμπαρα Ρούμπιν – Η έφηβη σκηνοθέτις που ένωσε τους Άντι Γουόρχολ, Άλεν Γκίνσμπεργκ και Μπομπ Ντίλαν
- Μεγάλες στιγμές για τον Tσιμίκα που έπαιξε ως αρχηγός της Λίβερπουλ στο φιλικό με τη Σάντερλαντ
- Σοκολάτα: Τους influencers επιστρατεύει η βιομηχανία για να ξανακερδίσει μερίδια
- «Επανέρχεται η Ντόρτμουντ για τον Καρέτσα»
- Ryanair: «Ήταν σχεδόν ολόκληρος έξω από το παράθυρο» – Τι λέει η γυναίκα που έσωσε τον 61χρονο Σέρβο
- Παράπονα του προπονητή της Ναϊμέγκεν από τη διοίκηση για τον μεταγραφικό σχεδιαμό
- Κρήτη: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στα Χανιά – Εγκλωβίστηκαν και τραυματίστηκαν δύο άτομα
- Καινούργια αγάπη μου κλείνει το μάτι – Ο νέος έρωτας της Κέιτι Χολμς και οι κοινές τους εμφανίσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442