Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μητσοτάκη-Μισέλ: Τι θα γίνει με τις κυρώσεις μετά την μη έκδοση νέας τουρκικής Navtex

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μισέλ: Τι θα γίνει με τις κυρώσεις μετά την μη έκδοση νέας τουρκικής Navtex

Στις 12:45 αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ στις 12:45 ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα, ενόψει της προετοιμασίας για την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις 24 - 25 Σεπτεμβρίου.

Στις 12:45 αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ στις 12:45 ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα, ενόψει της προετοιμασίας για την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις 24 – 25 Σεπτεμβρίου.

Περιμένετε να δείτε ως τις 24-25 Σεπτεμβρίου

Το θέμα του αν θα ληφθούν αποφάσεις από την Σύνοδο για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία παραμένει ζητούμενο, υπό το φως της απόσυρσης του Oruc Reis στην Αττάλεια και την μη έκδοση νέας Navtex.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς σχετικά με το αν η Ελλάδα θα ζητήσει να ληφθεί απόφαση για την επιβολή κυρώσεων από αυτή τη Σύνοδο της ΕΕ, απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά της κυβέρνησης.

«Προέχει να δούμε πως θα κινηθεί η Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι είναι ένα θετικό βήμα η μη έκδοση νέας Navtex για το Oruc Reis ωστόσο πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε αφελείς, θέλουμε να δούμε συνέπεια και συνέχεια» ώστε να φανεί αν υπάρχει έμπρακτη αποκλιμάκωση ή μία «κίνηση τακτικισμού» εκ μέρους της Τουρκίας ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Σταθμίζονται όλα» είπε ο κ. Πέτσας συμπληρώνοντας: Περιμένετε να φτάσουμε ως τις 24-25 Σεπτεμβρίου και θα δείτε εκεί τι θα κάνουμε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαρλ Μισέλ μετά την Αθήνα θα μεταβεί στη Λευκωσία όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Με Ζάεφ και Ράμα

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο στις 5μμ το απόγευμα θα έχει συνάντηση και με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι, ενώ αμέσως μετά στις 18:00 θα συναντηθεί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ενώ αύριο βράδυ ο ΚυριάκοςΜητσοτάκης θα δειπνήσει με τον Αλβανό ομόλογό του, κύριο Έντι Ράμα.

Την Τετάρτη το πρωί στις 11:00 θα έχει την καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη συνέχεια θα έχει γεύμα με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, κύριο Ζόραν Ζάεφ.

Στις 20:00 θα συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης στο ετήσιο συνέδριο του Economist.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024