Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιλοτική έναρξη για τη διανομή 1.100 πιστοποιητικών ηλεκτρονικών υπογραφών

Πιλοτική έναρξη για τη διανομή 1.100 πιστοποιητικών ηλεκτρονικών υπογραφών

Ως το τέλος του 2020 θα έχουν διατεθεί 150.000 ψηφιακά πιστοποιητικά

Με 1.100 ψηφιακά πιστοποιητικά, ξεκινά την Τετάρτη η πιλοτική διάθεση εγκεκριμένων πιστοποιητικών απομακρυσμένης ηλεκτρονικής υπογραφής, τριετούς διάρκειας, σε δημοσίους υπαλλήλους, στο πλαίσιο του έργου Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (ΚΣΗΔΕ).

Η πιλοτική φάση αφορά στη διάθεση 1.100 ψηφιακών πιστοποιητικών στους υπαλλήλους του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των εποπτευόμενων φορέων του.

Η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του ΚΣΗΔΕ θα πραγματοποιηθεί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τους εποπτευόμενους φορείς του, όπου προγραμματίζεται να διατεθούν 11.000 ψηφιακά πιστοποιητικά. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους, να έχουν διατεθεί 150.000 ψηφιακά πιστοποιητικά σε όλους τους φορείς του δημοσίου.

Το Σύστημα θα διασυνδέσει ηλεκτρονικά 21.000 φορείς του Δημοσίου και εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση 380 εκατ. ευρώ ετησίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότιστο πλαίσιο του «Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης» για πρώτη φορά ρυθμίζονται ολοκληρωμένα και με σαφήνεια τα ζητήματα των ηλεκτρονικών υπογραφών, δημιουργώντας παράλληλα τις αναγκαίες συνθήκες για να αναπτυχθούν και νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Με τη διάθεση των εγκεκριμένων πιστοποιητικών απομακρυσμένης ηλεκτρονικής υπογραφής, προάγεται η ηλεκτρονική επικοινωνία με το Δημόσιο και μειώνονται οι απαιτήσεις αυτοπρόσωπης παρουσίας για τη διεκπεραίωση μιας υπόθεσης. Με τον τρόπο αυτό, ελαχιστοποιείται ο απαιτούμενος χρόνος για την ολοκλήρωση των διοικητικών διαδικασιών, γεγονός που συμβάλλει και στη μείωση του λειτουργικού κόστους του Δημοσίου.

Ταυτόχρονα, μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης φαινομένων παράνομης συναλλαγής και διαφθοράς, καθώς η παροχή δημόσιας υπηρεσίας γίνεται απομακρυσμένα και απρόσωπα.

Υπογραμμίζεται ότι οι ηλεκτρονικές υπογραφές που διατίθενται είναι νομικά ισοδύναμες με την ιδιόχειρη υπογραφή και ο υπάλληλος μπορεί να υπογράφει με τη χρήση web εφαρμογής από οποιοδήποτε υπολογιστή ή smartphone χωρίς να απαιτείται μονάδα δίσκου USB.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024