Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με βιτριόλι : Ο πίνακας που συγκίνησε την 34χρονη Ιωάννα – Τι λέει στο MEGA η 16χρονη ζωγράφος

Επίθεση με βιτριόλι : Ο πίνακας που συγκίνησε την 34χρονη Ιωάννα – Τι λέει στο MEGA η 16χρονη ζωγράφος

Μια κοπέλα κοιτάζει την αντανάκλασή της στον καθρέφτη, αλλά αντί για σημάδια μιας βίαιης επίθεσης, βλέπει τον εσωτερικό της κόσμο που παραμένει υπέροχος

Μια κοπέλα κοιτάζει την αντανάκλασή της στον καθρέφτη, αλλά αντί για σημάδια μιας βίαιης επίθεσης, βλέπει τον εσωτερικό της κόσμο που παραμένει υπέροχος.

Ο πίνακας που συγκίνησε την Ιωάννα

Όπως τα λουλούδια που συμβολικά είναι όσα και τα χρόνια της ζωής της, η νεαρή γυναίκα δεν είναι άλλη από την άτυχη Ιωάννα που εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια της, μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε στην Καλλιθέα.

Ο πίνακας έχει την υπογραφή ενός 16χρονου κοριτσιού. Η φρικτή υπόθεση συγκλόνισε τη νεαρή Δανάη από τη Λάρισα, που αποφάσισε να αποτυπώσει σε ένα κομμάτι καμβά τα συναισθήματά της για να δώσει κουράγιο στην άτυχη Ιωάννα.

«Ήθελα να της δώσω δύναμη»

Η μικρή που πέτυχε τον σκοπό της, μιλάει στο MEGA και εξηγεί όλα όσα έγιναν μέχρι αυτός ο πίνακας να φτάσει στα χέρια της Ιωάννας.

«Ήθελα να κάνω κάτι για να της δώσω δύναμη, γιατί για μένα όταν κάτι που κάνουμε καθημερινά με ευκολία δίνει πολύ μεγάλη δύναμη σε κάποιον που η καθημερινότητά του είναι δύσκολη, είναι μεγάλο επίτευγμα».

«Ως ιδέα ξεκίνησε από την ημέρα που έγινε η επίθεση και ξαφνικά μου ήρθε στο μυαλό. Έψαξα τα νοήματα για διάφορα λουλούδια, βρήκα αυτά που μου άρεσαν και ταίριαζαν στην Ιωάννα».

Ο πίνακας έφτασε από τη Λάρισα στην Αθήνα και αρχικά τον παρέλαβε η μητέρα της Ιωάννας.

«Το έστειλα σε έναν φίλο μου στην Αθήνα και αυτός το έδωσε στην ίδια τη μαμά της Ιωάννας».

Η 16χρονη, που ήρθε σε επαφή τόσο με τη μητέρα της 34χρονης όσο και με την ίδια την Ιωάννα, δήλωσε ότι νιώθει: «τεράστια τιμή, γιατί νιώθω ότι ο πίνακας της έχει δώσει δύναμη, τη βοήθησε και αυτός ήταν και ο αρχικός σκοπός μου».

Η απάντηση της Ιωάννας

Η Ιωάννα όλο αυτό το διάστημα ήθελε να έρθει σε επαφή με την 16χρονη, αλλά τα αλλεπάλληλα χειρουργεία δεν της άφηναν περιθώρια. Λίγες μέρες μετά το εξιτήριο αποφάσισε να της απαντήσει. Αυτό ήταν και το πρώτο της μήνυμα από τότε που η καθημερινότητά της πήρε τροπή εφιαλτική.

«Κορίτσι μου όμορφο σε σκέφτομαι τόσο καιρό… Είσαι ένα πλάσμα χαρισματικό και μου έδωσες δύναμη σε μέρες πολύ δύσκολες για μένα στο νοσοκομείο. Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τα όμορφα λόγια και την πράξη σου».

Στο μήνυμά της, η άτυχη Ιωάννα γράφει στη μικρή πως η μεγάλη της μάχη συνεχίζεται αλλά πλέον είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να κερδίσει τη ζωή της.

«Συνέχισε να δείχνεις τη δύναμη της ψυχής σου και την αγάπη σου σε όσους την χρειαζόμαστε. Παλεύω κάθε μέρα και δεν θα τα παρατήσω μέχρι να γίνω καλά και να ζήσω ξανά».

Ο πίνακας όμως έδωσε και νέο έναυσμα σε εκατοντάδες άτομα, πολλά από τα οποία δεν γνωρίζουν προσωπικά την Ιωάννα, να εξωτερικεύσουν για ακόμα μία φορά τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

«Μίλησε» το κινητό για την φρικτή επίθεση

Η 35χρονη κατηγορούμενη μπορεί να συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος, όμως οι έρευνες της αστυνομίας την φέρνουν με το πέρασμα του χρόνου σε όλο και δυσκολότερη θέση. Στο κινητό της τηλέφωνο εντοπίστηκε ειδική εφαρμογή για παρακολουθήσεις και μέσα φωτογραφίες ακόμα και από την είσοδο του σπιτιού της Ιωάννας.

Σε άλλο σημείο του κινητού οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε αποθηκευτεί στιγμιότυπο με απεικόνιση χάρτη και συντεταγμένες που αντιστοιχούσαν στον χώρο εργασίας της άτυχης Ιωάννας, όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

Ο αναπάντεχος Γολγοθάς της Ιωάννας συνεχίζεται, η κατηγορούμενη διατηρεί το στόμα της κλειστό και ο πίνακας της 16χρονης μαθήτριας από τη Λάρισα, έρχεται να συμπυκνώσει τις σκέψεις και τα συναισθήματα όλων για το θύμα της επίθεσης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024