Φωτογραφίες: Automedia

Το iNext το νέο SUV που θα αποτελέσει την ηλεκτρική κορωνίδα της γκάμας της BMW συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης στη Γερμανία επιβεβαιώνοντας ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που θα «ακολουθήσουν» την έκδοση παραγωγής.

Σε αυτά θα συγκαταλέγεται η θηριώδης γρίλια για την οποία η BMW έχει ήδη δημοσιοποιήσει τις πρώτες εικόνες, αποκαλύπτοντας ότι θα ακολουθήσει την νέα σχεδιαστική τάση της φίρμας υιοθετώντας γενναιόδωρες διαστάσεις.

Όπως ισχύει για κάθε ηλεκτροκίνητο μοντέλο ωστόσο, έτσι και η γρίλια του iNext δεν θα χρησιμεύσει για τις ανάγκες ψύξης κάποιου κινητήρα αλλά θα αναλάβει τον ρόλο του ψηφιακού «ματιού» του SUV ενσωματώνοντας τεχνολογία καμερών και lidar που με τη σειρά τους θα χρησιμεύσουν για τις δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 στις οποίες στοχεύει η BMW. Yπενθυμίζεται ότι η ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 επιτρέπει υπό προϋποθέσεις την πλήρη απεμπλοκή του οδηγού από τη διαδικασία.

Σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις του ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου, το iNext δείχνει να διαθέτει νέου σχεδιασμού ζάντες οι οποίες βελτιστοποιούν την αεροδυναμική, συμβάλλοντας στον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας.

Ανεξαρτήτως λεπτομερειών όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την BMW, το iNext θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις ισχύος 308, 522 και 610 ίππων οι οποίοι θα τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου. Οι τελευταίες αναμένεται να παρέχουν αυτονομία που θα αγγίζει τα 600 χλμ.

Το iNext αναμένεται να περάσει στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της BMW στο Dingolfing από τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο