Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Washington Examiner: Οι ΗΠΑ εξετάζουν αποχώρηση από τη βάση Ιντσιρλίκ - Εναλλακτική η Ελλάδα

Washington Examiner: Οι ΗΠΑ εξετάζουν αποχώρηση από τη βάση Ιντσιρλίκ – Εναλλακτική η Ελλάδα

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που ο Ερντογάν κλείσει το Ιντσιρλίκ, να μεταφέρει τη βάση της σε ελληνικό νησί, εννοώντας κατά πάσα πιθανότητα στην Κρήτη και συγκεκριμένα τη Σούδα.  

Σε μια περίοδο που η Τουρκία εμφανίζεται ολοένα και πιο απομονωμένη λόγω της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ΗΠΑ φαίνεται να εξετάζουν τη μεταφορά της αεροπορικής τους βάσης από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γερουσιαστή και Προέδρου υποεπιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας με την Ευρώπη, Ρον Τζόνσον από το Ουισκόνσιν, η Αμερική εξετάζει το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που ο Ερντογάν κλείσει το Ιντσιρλίκ, να μεταφέρει τη βάση της σε ελληνικό νησί, εννοώντας κατά πάσα πιθανότητα στην Κρήτη και συγκεκριμένα τη Σούδα.

Όπως αναφέρει στο Washington Examiner, σε μια δήλωση που αναμφισβήτητα δείχνει την δυσαρέσκεια των ΗΠΑ προς τις τακτικές Ερντογάν, οι ΗΠΑ βλέπουν ελληνικό νησί ως εναλλακτική λύση στην τουρκική βάση εξαιτίας των ενοχλητικών ενεργειών του Ερντογάν.

Επιπλέον, σε περίπτωση που κάτι συμβεί με την Τουρκία απειλείται η αμερικανική παρουσία εκεί οπότε αυτός είναι ένας από τους λόγους που αυξάνεται και βελτιώνεται η στρατιωτική συνεργασία των ΗΠΑ με την Ελλάδα.

«Είναι ενοχλητικό. Είναι πολύ ανησυχητικό και είναι ένας από τους λόγους που σίγουρα αυξάνουμε και βελτιώνουμε τη στρατιωτική μας συνεργασία με την Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία μας στον κόλπο της Σούδας, επειδή η παρουσία μας, ειλικρινά, στην Τουρκία απειλείται σίγουρα», είπε συγκεκριμένα. ο Γερουσιαστής.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024