Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπαρίσβας στο MEGA: Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ κυβέρνησης και κατοίκων της Λέσβου

Παπαρίσβας στο MEGA: Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ κυβέρνησης και κατοίκων της Λέσβου

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Παπαρίσβας για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά την καταστροφή της Μόριας

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Παπαρίσβας για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά την καταστροφή της Μόριας και τη δημιουργία νέου καταυλισμού για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο Καρά Τεπέ.

«Ζούμε για άλλη μια φορά ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα», είπε ο κ. Παπαρίσβας και εξήγησε πως η περιοχή στην οποία στήνεται ο νέος καταυλισμός, αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό κύτταρο του νησιού, καθώς η κύρια δραστηριότητα των επιχειρήσεων είναι η εφοδιαστική αλυσίδα.

Με τα έργα που πραγματοποιούνται και την ισχυρή αστυνομική παρουσία, η λειτουργία των καταστημάτων είναι αδύνατη δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση όχι μόνο στο Καρά Τεπέ, αλλά σε ολόκληρο το νησί.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, έχουν ζητηθεί συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς για ενημέρωση κι έχει οργανωθεί το συντονιστικό όργανο των φορέων για να βγει ένα συμπέρασμα για την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί μόλις 300 άτομα στον νέο καταυλισμό, ο οποίος έχει χωρητικότητα 3.000 ατόμων. Ωστόσο, με βάση ενημέρωση από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, στο σημείο θα μεταφερθούν ο συνολικός πληθυσμός των προσφύγων και μεταναστών που διέμεναν στη Μόρια.

Επιπλέον, έπειτα από εντολή του επικεφαλής της αστυνομίας στο βόρειο αιγαίο, τα τηλεοπτικά συνεργεία πρέπει να βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν ενισχυθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαρίσβα, το πρόβλημα επεκτείνεται σε όλο το νησί. «Θα υπάρχουν προβλήματα εφοδιασμού ολόκληρης της αγοράς», είπε σχετικά.

Για την τοπική κοινωνία υποστήριξε πως πλέον δυσπιστεί, γιατί εδώ και πολύ καιρό έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ κυβερνήσεων και πολιτών του νησιού.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024