Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηχηρό μήνυμα από την αεροναυτική συνεκπαίδευση Ελλάδας - ΗΑΕ

Ηχηρό μήνυμα από την αεροναυτική συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΑΕ

Στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης με προσωπικό και μαχητικά αεροσκάφη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου

Ηχηρό μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις στέλνει η συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης με προσωπικό και μαχητικά αεροσκάφη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου, θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα και, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανόν να παραταθεί για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν πώς τα οφέλη από την ανταλλαγή των εμπειριών και των τακτικών που ακολουθούνται κατά την εκτέλεση κοινών αποστολών, είναι βεβαίως πολλαπλά για τις ΕΔ των δύο χωρών. Και βέβαια είναι πρόδηλο ότι η συνεκπαίδευση αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς υλοποιείται στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία εν μέσω της ελληνοτουρκικής κρίσης και των προκλήσεων της Άγκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης έχουν πραγματοποιηθεί στην θαλάσσια περιοχή νότια, ανατολικά και δυτικά από την Κρήτη τεχνικά και τακτικά αντικείμενα τα οποία μεταξύ άλλων περιλάμβαναν, τακτικές εναέριας μάχης και ασκήσεις αεροπορικής προσβολής ναυτικών Δυνάμεων και αεράμυνας σε σταδιακά εξελισσόμενο τακτικό πλαίσιο και με συνεχώς αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας.

Συμμετείχαν μεταξύ άλλων αεροσκάφη από αριθμό Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας από όλη την Ελλάδα και Μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως προαναφέρθηκε η παραμονή του προσωπικού και των μέσων των ΗΑΕ στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στη Σούδα και η συνεκπαίδευση με Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα με πιθανή παράταση.

Σημειώνεται πως στην υλοποίηση αυτής της συνεργασίας σημαντικό ρόλο έπαιξε η άριστη προσωπική σχέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον ομόλογο του των ΗΑΕ, η οποία ξεκίνησε με την επίσκεψη του στην Ελλάδα (η πρώτη επίσημη συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με την ανάληψη των καθηκόντων του), επιβεβαιώνεται σε κάθε επικοινωνία που έχουν έως τώρα και είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον, με τη συνεργασία να επεκτείνεται σε περισσότερους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024