Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Αυτά είναι τα πρόσωπα του μεγάλου τελικού

Ολυμπιακός: Αυτά είναι τα πρόσωπα του μεγάλου τελικού

Οι «πρωτάρηδες» Τζολάκης και Μπρούνο, ο 18χρονος... Τοροσίδης που έπαιξε αριστερός μπακ και η μεγάλη κίνηση ο Αβραάμ

Τα χαρτιά είναι ακόμη κλειστά. Όσο τέλος πάντων επιτρέπει η απώλεια της μισής τράπουλας από το τραπέζι. Παρά ταύτα μια σειρά από αουτσάιντερ του ρόστερ, μοιάζουν έτοιμοι να συναντήσουν το βράδυ της καριέρας τους με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ένας τελικός «ειδικών συνθηκών» όπως τον οραματίστηκε και τον επιβάλλει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας. Και αναπόφευκτα οι αντι-ήρωες που καλούνται να βγουν μπροστά σε αυτή τη μάχη.

Με διευθύνσεις και ονόματα: Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης και ο Μπρούνο Ντα Σίλβα. Ένας μικρός που το Ρέντη τον περιμένει με υπομονή να μεγαλώσει έχοντας μεγάλες προσδοκίες για εκείνον. Και ο 26άχρονος Βραζιλιάνος που πέρσι στριμώχτηκε στο 22-23 του ρόστερ, αλλά φέτος με το κοντέρ μηδενισμένο διεκδικεί έναν μεγαλύτερο ρόλο. Σε πρώτη φάση ως δεξιός μπακ! Εκεί χρησιμοποιήθηκε για εξήντα-επτά λεπτά το περασμένο Σάββατο στη δοκιμή με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Τον ίδιο χώρο ευθύνης αναμένεται να έχει και κόντρα στην ΑΕΚ. Και όταν το πλάνο «ανοίγει»; Χωρά σε αυτό δεδομένα και ο αρχηγός. Ο Βασίλης Τοροσίδης.

Η ιστοσελίδα transfermarkt στο αρχείο της υποστηρίζει πως η πρώτη φορά που αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ ήταν στις 21 Δεκεμβρίου του 2003. Σε μια αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα. Αμούστακο παιδί 18 χρονών. Από τότε ο καλύτερος δεξιός μπακ της εικοσαετίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο, βρέθηκε στον απέναντι διάδρομο αρκετές φορές. Με τον Ολυμπιακό στις δύο θητείες του, τη Ρόμα, τη Τζένοα την εθνική ομάδα. Κανονικός «ελβετικός σουγιάς» σε μια καριέρα από εκείνες που η διήγηση μπορεί να κρατήσει ώρες.

Φυσικά ο ρόλος του Τόρο την τελευταία διετία είναι διαφορετικός σε αυτή την επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι. Τόσο διαφορετικός που ο καθένας καταλαβαίνει πως και στη δική του περίπτωση ισχύει ότι για τον Τζολάκη και τον Μπρούνο: Αν ο τελικός διεξάγονταν κανονικά στις 26 Ιουλίου δύσκολα θα ήταν όλοι μαζί έστω στον πάγκο. Θα είναι στη πρώτη γραμμή γιατί το ματς ταξίδεψε στις 12 Σεπτέμβρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ

Ειδικά ο Βασίλης Τοροσίδης βεβαίως παίζει… μπάλα για αυτόν τον τελικό μέρες τώρα. Όπως και ο Διόσκουρος του, Αβραάμ Παπαδόπουλος. Με την τεράστια εμπειρία τους, επιχειρούν να ανεβάσουν την ψυχολογία της ομάδας. Και δη των αουτσάιντερ. Στο Περιστέρι μάλιστα το Σάββατο, έγινε κάτι που το ειδαν λιγοι. Αλλά που σίγουρα το εκτίμησαν πολλοί. Το φιλικό με τον Ατρόμητο βάδιζε προς το τέλος του.

Ο Τοροσίδης που αποχώρησε πρώτος από τον αγωνιστικό χώρο έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Ματιέ Βαλμπουενά. Και όταν ο Γάλλος στο 77΄έδωσε τη θέση του στον Κάιπερς; Έτρεξε προς τον Αβραάμ Παπαδόπουλο για να του δώσει την αρχηγία. Ο Αβραάμ όμως είχε διαφορετική γνώμη. Πήρε το περιβραχιόνιο και το φόρεσε στο αριστερό μπράτσο του 18χρονου Κωνσταντίνου Τζολάκη που έμεινε έκπληκτος από την κίνηση του συμπαίκτη του. Κοιτούσε ο Πέδρο Μαρτίνς από τον πάγκο και προσπαθούσε με το γνωστό ψύχραιμο ύφος του να μην δείξει την ικανοποίηση του. Είναι οικογένεια ο Ολυμπιακός.

Μια ομάδα που έπειτα από δύο χρόνια με τον Πορτογάλο στον πάγκο έχει αναπτύξει έναν σωρό από αυτοματισμούς. Ακόμη και εκτός αγωνιστικού χώρου. Μέσα σε μια στιγμή με μια κίνηση του Αβραάμ, ο νεαρός πορτιέρο των Ερυθρόλευκων πήρε το καλύτερο δώρο από τους συμπαίκτες του. Την σημαντικότερη πράξη ενίσχυσης για αυτό που έρχεται το βράδυ του Σαββάτου. Σε μια διοργάνωση που για εκείνον είναι… κολυμπήθρα. Έπαιξε στην γεμάτη Τούμπα στον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ. Θα παίξει και στον τελικό με την ΑΕΚ.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024