Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήττα για τον Παναθηναϊκό στο Κάουνας (81-74)

Ήττα για τον Παναθηναϊκό στο Κάουνας (81-74)

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε σε εξαιρετική μέρα τους Πιέρι Τζάκσον και Νεμάνια Νέντοβιτς, ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη απέναντι στη πιο «σκληρή» Ζαλγκίρις.

Έχοντας σε ένα εξαρετικό βράδυ τους Πιέρ Τζάκσον και Νεμάνια Νέντοβιτς ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά του Κάουνας.

Ωστόσο, η πιο «σφιχτή» και πιο δυναμική Ζαλγκίρις είναι τελικά η ομάδα που θα βρει απέναντι της η Αρμάνι Μιλάνο με σκοπό να διεκδικήσουν το… φιλικό αυτό τρόπαιο, καθώς οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να επιβληθούν στο σύνολο του Μάρτιν Σίλερ και γνώρισαν την ήττα με 81-74.

Χωρίς αμφιβολία τα 15 λάθη που έκανε το τριφύλλι ήταν ένας από τους λόγους που δεν μπορούσε σε καμία των περιπτώσεων να φέρει το παιχνίδι στα δικά του «μέτρα».

Στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης εκείνος που αναλάμβανε τις περισσότερες επιθετικές ενέργειες από πλευράς των πρασίνων ήταν ο Πιερ Τζάκσον, ο οποίος παρόλο που ήταν εξαιρετικός στο σκοράρισμα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά τις κατοχές με αποτέλεσμα για μερικά λεπτά στα μέσα της δεύτερης περιόδου να κάνει αρκετές κακές επιλογές και την δυνατότητα στον Γιοκουμπάιτις να σκοράρει 10 πόντους.

Η μεγαλύτερη διαφορά στο πρώτο 20λεπτο για τους Λιθουανούς με καλάθι του Λοβέρν (37-27), με τον Τζάκσον, ωστόσο να απαντά για τον Παναθηναϊκό με τρία σερί τρίποντα.

Στην επανάληψη, το επιθετικό κρεσέντο του Τόμας Γουόκαπ και η αστοχία του Ιωάννη Παπαπέτρου (0/6 εντός πεδίας) οδήγησαν το παιχνίδι να… γέρνει προς τη πλευρά της Ζαλγκίρις. Εκείνος που προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση ήταν ο Νέντοβιτς που σκόραρε και από τα 6.75, αλλά κέρδιζε και φάουλ που τον έστελναν στις βολές, ωστόσο χωρίς αντίκρισμα.

Επόμενο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό αύριο απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου για τον μικρό τελικό του τουρνουά της Ευρωλίγκας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Βόβορας): Παπαγιάννης 8, Μποχωρίδης, Όγκαστ, Παπαπέτρου 4 , Κασελάκης, Φόστερ 6  Νέντοβιτς 22 , Γουάιτ 3 , Μήτογλου 5, Μπεντίλ 6 , Τζάκσον 18 , Σαντ Ρος 2 .

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Σίλερ): Γουόκαπ 13 , Λεκαβίτσιους 6, Χέιζ 2, Γιανκούνας, Μιλάκνις 9 (3), Γκέμπεν 2, Ρούμπιτ, Γιοκουμπάιτις 16 , Βαστούρια 4, Γκριγκόνις 14, Λοβέρν 15 .

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 43-38, 59-54, 81-74.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024