Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταμπέλες

Ταμπέλες

Η σκοτεινή πλευρά των σπορ δεν ζύγισε ποτέ τα αθλήματα. Εμείς πάλι, προτιμούμε ακόμα τις ταμπέλες.

Ενας κλασικός έλληνας φίλαθλος, λέει η κοινή γνώμη, αναγνωρίζει τον εαυτό του στο γκρουπάκι «Τσιτσιπάς Χούλιγκαν». Πανηγυρίζει ουρλιάζοντας τη νίκη, φωνάζει για τη διαιτησία και ακολουθεί παντού το «δικό μας παιδί»: σημασία δεν έχει αν το άθλημα παίζεται με ρακέτα, σημασία έχει μόνο η νίκη. Το τένις μέσα από τη ματιά ενός στερεοτυπικού φανατικού ποδοσφαιρόφιλου – εν υπάρχει μεγαλύτερο τρολάρισμα.

Κι όμως, οι χουλιγκάνοι του Τσιτσιπά έχουν αντιληφθεί μια πραγματικότητα που συχνά δεν πιάνουν οι καθωσπρέπει φίλαθλοι. Τι σημαίνει, αλήθεια, η κλισέ φράση «ευγενές άθλημα»; Οταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς χτύπησε κατά λάθος την επόπτρια Λόρα Κλαρκ, προσπάθησε να αποφύγει την αποβολή του λέγοντας πως η Κλαρκ «δεν χρειάζεται και νοσοκομείο». Αργότερα έτρεχε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, ζητώντας από τους οπαδούς του να σταματήσουν να απειλούν την Κλαρκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στον αποκλεισμό της στο αμερικανικό Open το 2018, η Σερίνα Γουίλιαμς πήρε την πρώτη ποινή επειδή δεχόταν οδηγίες από τον κόουτς της. Η Μαρία Σαράποβα ομολόγησε από μόνη της το 2016 τη χρήση αναβολικών. Η σκληρή κόντρα, δε, του Τσιτσιπά με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ ξεκίνησε όταν ο έλληνας παίκτης μίλησε άσχημα στον αντίπαλό του μετά από μια ήττα – «ήταν η μοναδική φορά που θύμωσα με τον αντίπαλο», είπε πρόσφατα ο Τσιτσιπάς. «Είναι πια στο παρελθόν».

Αν αντικαταστήσει κανείς τους τενίστες με ποδοσφαιριστές ή μπασκετμπολίστες, οι αντιδράσεις για το ύφος του ανταγωνισμού θα συνοδεύονταν από τις ανάλογες (ενίοτε, ολόσωστες) παρατηρήσεις για συμπεριφορές που θρέφουν τον χουλιγκανισμό. Οταν, όμως, το φόντο δεν είναι ένα γκολπόστ ή μια μπασκέτα, όταν αυτοί που ξεφεύγουν παίζουν πόλο, τένις ή πατινάρουν στον πάγο, τότε τα ξεσπάσματά τους είναι είτε χαριτωμένα είτε οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Γιατί, δηλαδή, έχει σημασία που η Τόνια Χάρντινγκ προσέλαβε κάποιον για να σακατέψει το δεξί γόνατο της Νάνσι Κέριγκαν; Είναι κουλ τύπισσα η Τόνια, μέχρι για Οσκαρ προτάθηκε η ταινία με θέμα τη ζωή της.

Η σκοτεινή πλευρά των σπορ δεν ζύγισε ποτέ τα αθλήματα. Εμείς πάλι, προτιμούμε ακόμα τις ταμπέλες.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024