Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζόλης και... τέλος

Τζόλης και… τέλος

Η γκολάρα του wonderkid του ΠΑΟΚ, Χρήστου Τζόλη, από το πρώτο ημίχρονο έλυσε τον γρίφο για τον ΠΑΟΚ απέναντι στη Λάρισα και του χάρισε αγχωτική νίκη με 1-0 στην πρεμιέρα. Καρδιοχτύπησε στο 95' ο δικέφαλος, από μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

Με το δεξί μπήκε ο ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα κερδίζοντας την ΑΕΛ με το φτωχό 1-0, παρότι είχε τις ευκαιρίες και στα δύο ημίχρονα να πετύχει περισσότερα γκολ. Το τέρμα της νίκης που χάρισε στον Δικέφαλο τους πρώτους τρείς βαθμούς της νίκης πέτυχε ο Χρήστος Τζόλης. Ο 18χρονος επιθετικός έβαλε το όνομα του σε ένα ακόμα επίσημο ματς του ΠΑΟΚ δείχνοντας πως ήρθε για να μείνει και να γράψει μια όμορφη ιστορία στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Πρώτη εμφάνιση για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που έδειξε πως είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Ταυτόχρονα ο Δικέφαλος έδειξε έτοιμος για να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες πρόκρισης έχει με την Μπενφίκα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε την έκπληξη ως προς τον παίκτη που θα καλύψει την δεξιά πλευρά με δεδομένο πως στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκαν οι Μάτος και Ροντρίγκο. Ο Πορτογάλος επέλεξε τον Μπίσεσβαρ για όλη την πλευρά στα δεξιά παίρνοντας τα ρίσκα μ’ αυτή του την απόφαση. Κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Ζίβκοβιτς με τριάδα στα στόπερ τους Μιχαηλίδη, Βαρέλα και Ίνγκασον. Στο χώρο τη μεσαίας γραμμής. οι Σβαμπ – Ελ Καντουρί με τριπλέτα επίθεσης τους Πέλκα, Άκπομ, Τζόλη.

Από την άλλη πλευρά ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1με τον Γκέργκελι κάτω από τα δοκάρια. Οι τέσσερις της άμυνας ήταν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπέρτος, Ζίζιτς, Μιχαήλ και Στελιάνο. Στην  μεσαία γραμμή οι Σεσέροβιτς και Σπαρβ. Στις πτέρυγες οι Τόρζε και Τρούγιτς στον άξονα ο Μιλοσάβλιεβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκάμπριελ.

Με την τριπλέτα Γιαννούλης-Πέλκας και Τζόλης να αναστατώνουν την άμυνα της ΑΕΛ και τον Μπίσεσβαρ να είναι ο ποιο παραγωγικός χαφ ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου του αγώνα να προηγείται στο σκορ με ένα πανέμορφο γκολ του Χρήστου Τζόλη που έπιασε στην κίνηση το δυνατό σουτ κερδίζοντας τον γκολκίπερ των «βυσσινί».

Οι παίκτες του Δικεφάλου έτρεχαν ασταμάτητα σε όλο το μήκος και πλάτος του αγωνιστικού. Έδειξαν πάθος και αγωνιστικό πνεύμα και γενικά δε θύμισε σε τίποτα τις περσινές του εμφανίσεις που προβλημάτισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ένα χαρακτηριστικό της έντασης των ποδοσφαιριστών του Φερέιρα ήταν σε μια φάση του 22ου λεπτού με την ΑΕΛ να ξεκινάει μια επίθεση με δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να τρέχουν λυσσασμένα στα πόδια του Σπαρβ για να τον κόψουν.

Οι Θεσσαλονικείς αναζήτησαν μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου  ένα δεύτερο γκολ που θα τους έδινε το δικαίωμα να χαλαρώσουν και να κρατήσουν δυνάμεις για τον μεγάλο τελικό με την Μπενφίκα την Τρίτη(15/9) το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας. Μπορεί να δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις όμως δεν είχε σωστές επιλογές στο τελείωμα των φάσεων. Η απουσία ενός επιθετικού που θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις όποιες μπαλιές παίρνει είναι αυτό που λείπει αυτή την στιγμή από τους Ασπρόμαυρους. Ο Τζούμπα Άκπομ όσες φορές ταΐστηκε από τους χαφ δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός.

Η ομάδα της Λάρισας που έπαιξε κυρίως αμυντικά είχε στις καθυστερήσεις του αγώνα την μεγαλύτερη φάση στο πρώτο ημίχρονο. Σε φάουλ από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Ντουρμισάι ο οποίος προσπάθησε δύο φορές να πλασάρει αλλά η άμυνα του ΠΑΟΚ και κυρίως ο Μιχαηλίδης απομάκρυνε τον κίνδυνο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με τις δύο ενδεκάδες με τον ΠΑΟΚ να είναι μονίμως στην επίθεση χωρίς όμως να απειλήσει την εστία του Νάγκι. Η πρώτη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 62′ με τον Πέλκα από δεξιά να βγάζει παράλληλη μπαλιά με τον Άκπομ να μη μπορεί σε κενή εστία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Έξι λεπτά αργότερα ο Άγγλος επιθετικός ήταν και πάλι πρωταγωνιστής όταν τη κεφαλιά που έπιασε υποχρέωσε τον Νάγκι με εντυπωσιακή επέμβαση να διώξει και στη συνεχεία η άμυνα της ΑΕΛ να απομακρύνει σε κόρνερ.

Ο Γρηγορίου βλέποντας πως η ομάδα του δεν μπορούσε να βγει από τα καρέ της έβαλε τον Πλατέλλα προκειμένου να γίνει η πιο κινητική στο χώρο του κέντρου και να βγάλει γρήγορές αντεπιθέσεις. Ο Δικέφαλος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό αναζητώντας έστω και στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα ένα δεύτερο γκολ. Στο 74′ ο Τζόλης μπήκε στην περιοχή, έκανε την ντρίπλα, προσπάθησε να κάνει μια ακόμα, έχασε τη μπάλα με τον Πέλκα να σουτάρει αρχικά και την άμυνα της ΑΕΛ να κόβει.

Πρώτη εμφάνιση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Δικεφάλου ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πήρε χρόνο συμμετοχής στο ματς με την Λάρισα. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός μπήκε στη θέση του Πέλκα και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σημάδεψε την εστία της ΑΕΛ. Ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι να καταλήξει στο βάθος της εστία του Νάγκι, καθώς πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Λάρισα απείλησε με ισοφάριση όταν ο Τρούγιτς μέσα στην περιοχή έκανε το πλασέ με τον Ίνγκασον με προβολή να διώχνει σε κόρνερ.

Το «κλειδί»: Ο Χρήστος Τζόλης έχει άστρο. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι επιδόσεις του σε κάθε παιχνίδι. Ο 18χρονος επιθετικός μετά την Μπεσίκτας έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ και στο αποψινό με την ΑΕΛ. Το γκολ που πέτυχε στην κίνηση δείχνει πως διαθέτει και ποιότητα.

10άρι: Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο νέο του ρόλο στο σημερινό ματς αυτό του δεξιού φουλ μπακ ήταν από τους διακριθέντες. Από τις δικές του εμπνεύσεις ήρθε το γκολ του Τζόλης, αλλά και όσες φάσεις δημιουργήθηκαν και στα δύο ημίχρονα.

Στον πάγκο: Ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του με τις αλλαγές που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ήταν καλύτερος όμως όσο το σκορ ήταν στο ρευστό 1-0 έψαξε τις όποιες ελπίδες είχε για να διεκδικήσει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Γιατί κόουτς: Η επιμονή του Φερέιρα να χρησιμοποιεί τον Τζούμπα Άκπομ ως βασικό στα μέχρι τώρα επίσημα παιχνίδια δείχνει να μη του βγαίνει. Ο Άγγλος επιθετικός έχει χάσει την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα τη στιγμή που στον πάγκο βρίσκεται ο Σφιντέρσκι που ήταν ο πρώτος σκόρερ στο περσινό πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ- ΑΕΛ 1-0

Γκολ: 16’ Τζόλης

Κίτρινες: 40’ Ίνγκασον, 42’ Γιαννούλης, 49’ Τρούγιτς, 53’ Μιχαήλ, 55’ Ελ Καντουρί, 69’ Πέλκας, 73’ Μιχαηλίδης.

Κόκκινες:

Γήπεδο: ΤΟΥΜΠΑΣ

ΠΑΟΚ: (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπίσεσβαρ (89’ Κρέσπο), Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Τζόλης (89’ Ζαμπά), Πέλκας (75’ Α. Ζίβκοβιτς), Άκπομ (78’ Σφιντέρσκι).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκέργκελι, Μιχαήλ, Σπαρβ, Μπέρτος (89’ Γρηγορόπουλος), Στελιάνο, Μιλοσάβλιεβιτς (57’ Πλατέλλας), Τόρζε (81’ Πινακλας), Γκάμπριελ, Ζίζιτς, Σεσέροβιτς, Τρούγιτς.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024