Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μακρόν : Αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο - Η Τουρκία να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες

Μακρόν : Αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο – Η Τουρκία να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες

Δεν υπάρχει «καμία αμφιθυμία» της Ευρώπης είπε ο Εμμανουέλ Μακρόν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα στέλνοντας εκ νέου μήνυμα αλληλεγγύης σε Ελλάδα και Κύπρο. Γερμανία και Γαλλία ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη Μόρια.

Δεν υπάρχει «καμία αμφιθυμία» της Ευρώπης είπε ο Εμμανουέλ Μακρόν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα στέλνοντας εκ νέου μήνυμα αλληλεγγύης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Δεν είμαστε αφελείς

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στην παράγραφο 6 των συμπερασμάτων της Συνόδου των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ (MED7) τονίζοντας ότι βούληση της Ευρώπης είναι ο διάλογος και η εξεύρεση διαύλων με την Τουρκία και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Ζ. Μπορέλ, προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν είμαστε αφελείς».

Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Μακρόν κάλεσε την Τουρκία να απέχει από «μονομερείς ενέργειες και μονομερείς γεωτρήσεις» και κάνοντας λόγο για αποφυγή της κλιμάκωσης της έντασης επέρριψε ευθύνες στην Άγκυρα λέγοντας ότι «ο διάλογος δεν είναι εφικτός αν στηρίζεται σε αίσθημα επικυριαρχίας».

Μάλιστα αναφέρθηκε στην παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη ενώ έκανε εκτενείς αναφορές στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. Μάλιστα ο Εμμ. Μακρόν τόνισε και αυτός από την πλευρά του την ανάγκη αναβίωσης όπως είπε της κοινής δήλωσης ΕΕ Τουρκίας του 2016.

Γερμανία και Γαλλία θα ενώσουν δυνάμεις

Ο κ. Μακρόν αναφέρθηκε στην κοινή πρωτοβουλία Γαλλίας και Γερμανίας για την φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων από τη Μόρια.

«Θέλω να απευθύνω ένα μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα, μετά τις πυρκαγιές στη Μόρια. Η Γερμανία και η Γαλλία θα ενώσουν δυνάμεις τους» είπε ο κ. Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε για μεταναστευτική κρίση που ασκεί πιέσεις αποσταθεροποίησης στον Ευρωπαϊκό Νότο λέγοντας ότι «η Μεσόγειος έχει γίνει μία οδός δουλείας».

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε την ανάγκη μιας κοινής μεταναστευτικής ατζέντας της ΕΕ με αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης ασύλου, στο θέμα της Σένγκεν, των ασυνόδευτων ανηλίκων αλλά και της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης λέγοντας ότι θα πρέπει να «ενδυναμώσουμε τους μηχανισμούς παρεμπόδισης των ροών».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024