Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Γαλλογερμανική πρωτοβουλία για την υποδοχή ανηλίκων από τη Μόρια ανακοίνωσε η Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας γαλλογερμανικής πρωτοβουλίας για την υποδοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλικων μεταναστών που ζούσαν στο ΚΥΤ της Μόριας, το οποίο καταστράφηκε από την πυρκαγιά

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας γαλλογερμανικής πρωτοβουλίας για την υποδοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλικων μεταναστών που ζούσαν στο ΚΥΤ της Μόριας, το οποίο καταστράφηκε από την πυρκαγιά.

«Η Γερμανία και η Γαλλία θα συμμετάσχουν, ελπίζω και άλλες χώρες μέλη» της ΕΕ, είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.

Η καγκελάριος εκτίμησε ότι η τραγωδία στον καταυλισμό της Μόριας θα πρέπει να ωθήσει τις χώρες της ΕΕ να καταλήξουν «επιτέλους» σε μια κοινή μεταναστευτική πολιτική, η οποία σήμερα «δεν υπάρχει».

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτακη έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter: «Χαίρομαι που ξαναβρίσκω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σύνοδο κορυφής Med7, που φιλοξενεί η Γαλλία στο Αζαξιό. Οι συζητήσεις μας για τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας ήταν καρποφόρες. Του εξέφρασα την πλήρη αλληλεγγύη μας μετά τη φωτιά της Μόριας».

Πηγή ΑΜΠΕ

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024