Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι να κάνετε όταν το παιδί δαγκώνει

Τι να κάνετε όταν το παιδί δαγκώνει

Δοκιμάστε τις ακόλουθες πρακτικές για να βοηθήσετε το παιδί να διαχειριστεί τα συναισθήματά του και να σταματήσει να δαγκώνει

Καθώς το παιδί θα μεγαλώνει θα αρχίσει να μαθαίνει πώς μπορεί να αντιμετωπίζει καταστάσεις που μπορεί να το κάνουν να γίνεται συναισθηματικό.

Πριν όμως από αυτήν την φάση πολλά είναι τα παιδιά που περνούν από την φάση του δαγκώματος, οπότε ένα παιδάκι μπορεί να δαγκώσει για να επικοινωνήσει τα συναισθήματα ή τις ανάγκες του.

Αν και αυτό είναι μία συνηθισμένη φάση που περνούν πολλά νήπια, είναι σημαντικό να το βοηθήσετε να σταματήσει και να αντικαταστήσει το δάγκωμα με μια άλλη αντίδραση.

Πώς θα σταματήσει;

Μερικές πρακτικές που μπορείτε να δοκιμάσετε, περιλαμβάνουν:

Αποφύγετε ορισμένες καταστάσεις

Αν και ορισμένες φορές φαίνεται αδύνατο να αποτρέψετε το παιδί από το να δαγκώσει, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το βοηθήσετε είναι να αποφύγετε καταστάσεις όπου το παιδί μπορεί να νιώσει άβολα με αποτέλεσμα να δαγκώσει κάποιον. Καθώς περνάτε χρόνο με το παιδί, θα είστε σε θέση να εντοπίσετε ορισμένους παράγοντες που μπορεί να πυροδοτήσουν αυτήν την συμπεριφορά.

Βοηθήστε το να χρησιμοποιήσει τα λόγια του

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος να βοηθήσετε το παιδί σας να σταματήσει να δαγκώνει τους άλλους είναι να του μάθετε να εκφράζει λεκτικά τα συναισθήματά του είτε είναι αρνητικά είτε είναι θετικά. Εάν το παιδί σας μπορεί να συσχετίσει ένα έντονο συναίσθημα με την σωστή λέξη, τότε είναι πιθανό να αρχίσει να δαγκώνει όλο και λιγότερο καθώς πλέον θα μπορεί να επικοινωνεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

Μην γίνεστε σκληροί

Είναι σημαντικό καθώς προσπαθείτε να κάνετε το παιδί να σταματήσει να δαγκώνει να μην γίνετε ιδιαίτερα σκληροί και να μην το τιμωρήσετε, καθώς αν το παιδί νιώσει ντροπή θα αισθανθεί πολύ άσχημα και πιθανότατα να ξεκινήσει να δαγκώνει πολύ πιο έντονα. Τα παιδιά είναι πολύ ευαίσθητα και ο τρόπος με τον οποίο τους μιλάτε, μπορεί να τα επηρεάσει κατά πολύ.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024