Μόρια : Λύση εντός της ημέρας με σκηνές και πλοία
«Αυτονόητα εκβιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου.
Η δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στο ΚΥΤ της Μόριας διέκοψε τις εργασίες αποκατάστασης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπ. Μετανάστευσης, προσθέτοντας ότι εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση στέγαση αρχικά των ευάλωτων και των οικογενειών της Μόριας σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.
Μάλιστα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ δεσμεύτηκε ότι εντός της ημέρας θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κοιμηθούν είτε σε πλοίο , είτε σε σκηνές οι ευάλωτες ομάδες και οι οικογένειες με παιδιά.
Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει δυο μέτωπα, αυτό των μεταναστών που εκβιάζουν για να φύγουν και αυτό της τοπικής αυτοδιοίκησης που αντιδρά.
Τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει κλειστή και ασφαλής δομή με κανόνες στη Λέσβο.
Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση του υπουργείου η προχθεσινή πυρκαγιά «είχε αντιμετωπιστεί. Η δομή είχε μερικώς εκκενωθεί χωρίς θύματα. Τα ασυνόδευτα ανήλικα μεταφέρθηκαν εκτός Λέσβου, πλοίο κατέπλευσε και γίνονταν εργασίες στη Μόρια ώστε να μην υπάρξουν άστεγες οικογένειες το βράδυ».
Όμως, όπως διευκρινίζει «η δεύτερη πυρκαγιά κατέστρεψε χθες αργά το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος της Δομής και σταμάτησε τις εργασίες αποκατάστασης. Πρωταρχική μέριμνα της Πολιτείας ήταν η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων», σημειώνεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει προειδοποιώντας πως : «Αυτονόητα εκβιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές».
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
- Αποθέωση στο Ηράκλειο από χιλιάδες οπαδούς του ΟΦΗ στη φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου (vids)
- Βούλα: Τέσσερις συλλήψεις σε γνωστό κατάστημα για παράνομο πάρκινγκ με αμοιβή σε δημόσιους χώρους
- Fuel Pass: Πότε εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442