Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Προβληματισμός για την αύξηση των διασωληνωμένων - Τι ανησυχεί τους ειδικούς

Κοροναϊός : Προβληματισμός για την αύξηση των διασωληνωμένων – Τι ανησυχεί τους ειδικούς

Αυτό που επίσης έχει θορυβήσει τους επιστήμονες δεν είναι άλλο από την αύξηση των διασωληνωμένων οι οποίοι έχουν φτάσει τους 46 με την διάμεση ηλικία τους να είναι τα 68 έτη

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού καθώς χθες υπήρξαν 248 νέα.

Το γεγονός πως παραμένουν σε σταθερή βάση σε τριψήφιο νούμερο εξακολουθεί να προβληματίζει τους ειδικούς καθώς όσο περνάει ο καιρός και θα μπαίνουμε σε φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο κλίμα, τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η κατάσταση.

Αυτό που επίσης έχει θορυβήσει τους επιστήμονες δεν είναι άλλο από την αύξηση των διασωληνωμένων οι οποίοι έχουν φτάσει τους 46 με την διάμεση ηλικία τους να είναι τα 68 έτη.

Επίσης το 87,0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω και όπως διαπιστώνουμε από αυτά τα νούμερα η κατάσταση είναι δύσκολη και μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη αν αυξηθούν οι νοσηλείες στις ΜΕΘ.

Στο επίκεντρο η Αττική

Ειδικά στην Αττική, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, με τα κρούσματα να αγγίζουν για ακόμη μια ημέρα τα 100. Οι περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο -παρά τη σχετική υποχώρηση- είναι τα νότια και τα βόρεια προάστια.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, οι λοιμωξιολόγοι στη σύσκεψη της Δευτέρας υπό τον πρωθυπουργό, εισηγήθηκαν αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του φονικού ιού.

H εφαρμογή των μέτρων θα αποφασιστεί εφόσον κριθεί ότι η κατάσταση τείνει να «ξεφύγει», ειδικά με το άνοιγμα των σχολείων. Αλλωστε, σε άλλες χώρες η επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες συνοδεύτηκε από αύξηση των κρουσμάτων, κάτι που φοβούνται και στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, τα μέτρα που είναι στο τραπέζι είναι τα εξής:

  • Γενικευμένη χρήση μάσκας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι ειδικοί θα αποφασίσουν τις επόμενες μέρες αν θα γίνει υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους.
  • Αλλαγή ωραρίου των καταστημάτων, το οποίο είναι πρώτη φορά που συζητείται τόσο έντονα από τους ειδικούς κι αυτό επειδή, όπως φαίνεται, είναι ο μόνος τρόπος να αποσυμφορηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι πληροφορίες του in.gr αναφέρουν πως τα μαγαζιά που ανοίγουν στις 9:00 π.μ. θα μπορούσαν να ανοίγουν στις 10 π.μ., ενώ αντίστοιχα μία ώρα αργότερα θα ανοίγουν και τα εμπορικά καταστήματα (malls) που πλέον ανοίγουν τις 10 το πρωί.
  • Σταθερά στις 12 το βράδυ το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, κάτι που δεν αποτελεί ουσιαστικά νέα οδηγία, αλλά συνέχεια της παλαιάς.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024