Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων με αφορμή την επέτειο για τη Σμύρνη

Εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων με αφορμή την επέτειο για τη Σμύρνη

Προκλητικές δηλώσεις με αφορμή την τουρκική επέτειο για τη Σμύρνη έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αφήνοντας αιχμές για την Ελλάδα

Προκλητικές δηλώσεις με αφορμή την τουρκική επέτειο για τη Σμύρνη έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αφήνοντας αιχμές για την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις «συνεργασίες» που συνάπτει η χώρα μας, οι οποίες -όπως λέει- στην περίπτωση της Σμύρνης αποδείχτηκαν καταστροφικές.

«Σαν σήμερα, πριν από 98 χρόνια, δεν σώθηκε μονάχα η Σμύρνη από την ελληνική καταπίεση, αλλά ολόκληρη η Ανατολία. Η Ελλάδα καταδικάστηκε σε αποζημιώσεις. Επίσης, αυτοί που εμπιστεύτηκαν άλλους, απογοητεύτηκαν στο τέλος. Τιμάμε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τους μάρτυρές μας και τους βετεράνους του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας» τόνισε χαρακτηριστικά με ανάρτηση στο Twitter.

Εμπρηστικός Τσελίκ

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, έστειλε μήνυμα για την Ανατολική Μεσόγειο και το Καστελόριζο.

«Αυτοί που θέλουν να βλάψουν τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και αυτοί που προκαλούν στο Καστελόριζο, ας δουν σήμερα την αποφασιστικότητα που δείξαμε στη Σμύρνη. Η Τουρκία αποτελεί εγγύηση για όσους θέλουν ειρήνη. Είμαστε στο τραπέζι για όσους θέλουν λύσεις. Είμαστε στο πεδίο ενάντια σε εκείνους που επιδιώκουν λύσεις εκεί».

Τούρκοι εθνικιστές ζητούν την «απελευθέρωση» των Δωδεκανήσων

Την ίδια στιγμή, σε ανιστόρητη αμφισβήτηση του καθεστώτος των Δωδεκανήσων προχώρησαν τούρκοι εθνικιστές με πορεία τους στη Σμύρνη.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να επανεξεταστεί το καθεστώς των Δωδεκανήσων, ενώ ο επικεφαλής διοργανωτής της πορείας προειδοποίησε την Ελλάδα ότι «η στάση της από εδώ και στο εξής είναι εκείνη που θα καθορίσει το αν θα οδηγηθούμε σε σύγκρουση στην περιοχή. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνέλθει. Διαφορετικά, την αμαρτία δεν θα την έχει το τουρκικό έθνος».

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024