Σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκονται οι μόναδες του ΕΚΑΒ καθώς και το νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά τη φωτιά που ξέσπασε στη Μόρια. Τι δήλωσε στο in.gr ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκονται οι μόναδες του ΕΚΑΒ αλλά και το νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά τη φωτιά που ξέσπασε στη μόρια τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο in.gr ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, δεν σημειώθηκε καμία κλήση στο ΕΚΑΒ για τραυματία πρόσφυγα αλλά ούτε κάποιος από το ΚΥΤ της Μοριας επισκέφτηκε το νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά τη φωτιά.

Επιχειρησιακό σχέδιο

Σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο για την νοσοκομειακή περίθαλψη στο νησί, αύριο στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη προκειμένου να στηθεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο σχετικά με την λειτουργία του νοσοκομείου Μυτιλήνης καθώς η Λέσβος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 4 μήνες και παραμένει μια εν δυνάμει υγιειονομική βόμβα μετά τον εντοπισμό 35 κρουσμάτων σε 1.900 τεστ.

Τέλος, ο κ . Παπαευσταθίου τόνισε πως το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ ώστε να συνδράμει και αυτό με κινητό κλιμάκιο όπου χρειαστεί.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr