Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Επίθεση με χημική ουσία σε γραφείο συνεργατών του Ναβάλνι

Ρωσία: Επίθεση με χημική ουσία σε γραφείο συνεργατών του Ναβάλνι

Νοσηλεύονται τουλάχιστον τρεις εθελοντές, που εργάζονται στα γραφεία του Ναβάλνι στην πόλη Νοβοσιμπίρισκ της Ρωσίας.

Την ώρα που έχει προκληθεί διεθνής σάλος από τη δηλητηρίαση του επικριτή της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξέι Ναβάλνι, δύο μασκοφόροι εισέβαλαν στον χώρο του γραφείου της τοπικής ομάδας του Ρώσου πολιτικού στην πόλη Νοβοσιμπίρισκ της Ρωσίας και πέταξαν μπουκάλι με κίτρινη υγρή ουσία.

Τουλάχιστον τρεις εθελοντές που εργάζονται στα γραφεία του επικριτή του Κρεμλίνου νοσηλεύονται έπειτα από την επίθεση στα γραφεία της «Συνεργασίας για το Νοβοσιμπίρισκ 2020».

«Ένας κρατούσε την πόρτα και ο δεύτερος πέταξε ένα μπουκάλι με κίτρινη ουσία και μια έντονη χημική μυρωδιά» δήλωσε στο CNN η επικεφαλής της ομάδας του γραφείου στην πόλη της Σιβηρίας, Όλγκα Γκούσεβα.

Σύμφωνα με την ίδια, η επίθεση έλαβε χώρα στις 12.25 το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Τρίτης και καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου.

Η αφόρητη μυρωδιά

Στον χώρο εκείνη την στιγμή βρίσκονται περίπου 50 άτομα. Ακολούθησε εκκένωση του χώρου, καθώς η μυρωδιά ήταν αφόρητη και οι άνθρωποι στην αίθουσα άρχισαν να βήχουν.

Ζαλάδα και συσπάσεις παρουσίασαν τρεις εθελοντές στη Ρωσία. «Οι εθελοντές ένιωσαν αδιαθεσία και ζαλάδα, είχαν συσπάσεις και δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν» είπε η Γκούσεβα στο CNN.

Ένας άλλος άνδρας που βρισκόταν τον χώρο έδωσε τη συγκλονιστική του μαρτυρία.

«Ήταν μια πάρα πολύ άσχημη μυρωδιά. Ακόμα και αν κρατούσες την αναπνοή σου, μπορούσες να τη νιώσεις. Σε αρρώσταινε», είπε ο Αρτέμ Γιαουμπάεβ.

«Ένιωσα εξαρχής πονοκέφαλο, αδυναμία και ναυτία. Έπειτα, ένιωσα ακόμα πιο άσχημα: άρχισα να ζαλίζομαι πάρα πολύ και έκανα εμετό».

Ο άνδρας έφυγε από το δωμάτιο, έκατσε κάτω και έκλεισε τα μάτια του. Εκεί, έχασε τις αισθήσεις του για μερικά λεπτά αφού δεν θυμόταν τι έγινε στο μεταξύ.

«Στο νοσοκομείο ένιωθα σαν να έλιωνε το πρόσωπό μου. Είναι αυτό το αίσθημα όπως όταν σου κάνει αναισθησία ο οδοντίατρος και δεν νιώθεις το μάγουλό σου», περιγράφει.

Καλύτερη η κατάσταση του Ναβάλνι

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος βγήκε, πριν από δύο ημέρες, από το τεχνητό κώμα και η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει βελτίωση, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί από το νοσοκομείο στο Βερολίνο όπου νοσηλεύεται.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι ο Ναβάλνι ανταποκρίνεται σε λεκτικά ερεθίσματα. Το νοσοκομείο ανακοίνωσε επίσης ότι η αναπνοή του ασθενούς δεν υποστηρίζεται πλέον μηχανικά.

Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν οι μακροχρόνιες συνέπειες που θα έχει η περιπέτειά του στην υγεία του.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024