Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καστελλόριζο: Επίθεση προπαγάνδας των Τούρκων - Στήνουν σκηνικό Ιμίων

Καστελλόριζο: Επίθεση προπαγάνδας των Τούρκων – Στήνουν σκηνικό Ιμίων

Δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία έχουν «στρατοπεδεύσει» στο Κας απέναντι από το ελληνικό ακριτικό νησί, δημιουργώντας κλίμα αντίστοιχο με της εποχής των Ιμίων

Τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που ελέγχονται απόλυτα από το Ερντογανικό καθεστώς έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε παραλήρημα, εστιάζοντας στο Καστελλόριζο.

Δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία έχουν «στρατοπεδεύσει» στο Κας απέναντι από το ελληνικό ακριτικό νησί, δημιουργώντας κλίμα αντίστοιχο με της εποχής των Ιμίων.

«Συνεχίζονται οι ελληνικές προκλήσεις στα ανοιχτά του Καστελλόριζου. Η Ελλάδα από τη μια στέλνει στρατιώτες και από την άλλη στα ανοιχτά του νησιού στέλνει πολεμικά πλοία. Αυτή τη στιγμή, μία κορβέτα με ελληνική σημαία έχει αναλάβει δράση ανοιχτά του νησιού» ακούγεται να λέει σε ρεπορτάζ του τούρκος δημοσιογράφος.

Στη συνέχεια, ο ίδιος παρουσιάζεται να έχει αποβιβαστεί σε βραχονησίδα απέναντι από το Καστελλόριζο.

Την ίδια στιγμή, το Oruc Reis συνεχίζει να κινείται μέσα στην παράνομα δεσμευμένη περιοχή της τρίτης κατά σειρά NAVTEX, με τη Yeni Safak να προαναγγέλλει πως μετά τη λήξη της παρούσας, στις 12 Σεπτεμβρίου, θα εκδοθεί νεότερη με διάρκεια μέχρι τις 25 του μήνα.

Στο ΝΑΤΟ οι τουρκικές προκλήσεις

Κι ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται να θέσει στο ΝΑΤΟ το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας, ζητώντας εδώ και τώρα την αποχώρηση του Oruc Reis, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επαναφέρει τις επικοινωνιακές κορώνες περί διαλόγου.

«Αν είναι η Ελλάδα έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της, τότε αφήστε τη να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου. Όλοι λένε ότι έχει δίκιο. Έχουμε κι εμείς κάτι να πούμε. Η Ελλάδα δεν είναι ειλικρινής. Δεν είχαν υπεροχή στο πεδίο και στο τραπέζι του διαλόγου, τώρα έχασαν και την ψυχολογική υπεροχή. Υπάρχουν πολλές περιοχές που αμφισβητούνται ανά τον κόσμο, όμως τα προβλήματα αυτά λύνονται. Η Ελλάδα δεν έχει διάθεση προσέγγισης» είπε χαρακτηριστικά.

Βέλη Λαβρόφ κατά ΗΠΑ

Με το κλίμα να είναι τεταμένο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η Μόσχα μέσω του υπουργού Εξωτερικών της, Σεργκέι Λαβρόφ, που βρέθηκε στην Κύπρο, έστρεψε τα βέλη της στις ΗΠΑ.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024