Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προειδοποιήσεις Εξαδάκτυλου: Δεν χωράει εφησυχασμός, ο ιός είναι εδώ

Προειδοποιήσεις Εξαδάκτυλου: Δεν χωράει εφησυχασμός, ο ιός είναι εδώ

«Τον Αύγουστο χάσαμε 65 συνανθρώπους μας. Τις πρώτες επτά ημέρες του Σεπτεμβρίου έχασαν τις ζωές τους 23 συνάνθρωποί μας».

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος προειδοποιώντας ότι δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ κατέκρινε τις επικίνδυνες συμπεριφορές, όπως το κίνημα κατά της χρήσης μασκών. Ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι «τον μήνα Ιούλιο έχασαν τη μάχη από τον κοροναϊό 12 συνάνθρωποί μας. Τον Αύγουστο χάσαμε 65 συνανθρώπους μας. Τις πρώτες επτά ημέρες του Σεπτεμβρίου έχασαν τις ζωές τους 23 συνάνθρωποί μας».

Ερωτηθείς για την πτωτική πορεία των κρουσμάτων -καθώς και για τα επιβεβαιωμένα περιστατικά σε εκπαιδευτικές μονάδες στα Τρίκαλα, ο κ. Εξαδάκτυλος, επισήμανε ότι είναι θετικό ότι πλέον τα κρούσματα είναι κάτω από το ψυχολογικό όριο του 200, τη στιγμή μάλιστα «που πριν από 11 ημέρες φτάσαμε στο μέγιστο (293), μια ανάσα από τα 300».

Επιπλέον, τόνισε ότι «στα τέλη Ιουλίου οι διασωληνωμένοι ήταν 7, ενώ τώρα γύρω στους 40. Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και αναστρέψιμη, όμως εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα χειρότερα αποτελέσματα έρχονται με μια μικρή διαφορά χρόνου. Ο ιός είναι εδώ».

«Ενα χειρότερο, δεύτερο κύμα θα σαρώσει το Σύστημα Υγείας»

Αναφερόμενους, στη μερίδα πολιτών που διαδηλώνει κατά της χρήσης των μασκών, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος έκανε λόγο για «άρνηση της πραγματικότητας» και είπε ότι υπάρχουν δυο δρόμοι. Ο πρώτος είναι η ενημέρωση αυτών των ομάδων, «ενώ ο δεύτερος τρόπος είναι σκληρός. Δηλαδή να ζήσει κοντά του (σ.σ. τον κορωνοϊό), μέσα στο σπίτι του, ή να το ζήσει ο ίδιος. Κάνουμε τα πάντα για να μην το μάθουμε με τον δεύτερο τρόπο».

Ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι πολλοί ρωτούν αν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των παιδιών που φορούν μάσκα και προσέθεσε:

«Εγώ απαντώ “ναι”. Μπορούν όμως αυτοί που καλούν τον κόσμο να μη φορά μάσκες να κάνουν το ίδιο και να εγγυηθούν για την υγεία του; Ας το δούμε και έτσι πλέον. Δεν κινδυνεύουν τα παιδιά από τη χρήση μάσκας. Αντιθέτως, κινδυνεύουν από τη μη χρήση μάσκας».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΠΙΣ είπε ότι «ανησυχούμε όταν διαπιστώνουμε ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει η υπόλοιπη κοινωνία με συνέπεια τα μέτρα. Ο,τι κι αν κάνουμε, που πράγματι πρέπει να ενισχυθεί το σύστημα των νοσοκομείων, αν έχουμε μια τρομακτική έξαρση της πανδημίας, ένα δεύτερο κύμα, που πολλοί λένε ότι θα είναι χειρότερο από το πρώτο, τότε θα σαρώσει το σύστημα υγείας. Το είδαμε αυτό σε συστήματα – “ναυαρχίδες”, όπως των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024