Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Δεν θα τιμωρήσουμε κάποιο παιδί επειδή δεν φορά μάσκα

Μητσοτάκης: Δεν θα τιμωρήσουμε κάποιο παιδί επειδή δεν φορά μάσκα

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την κριτική που δέχθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία, επιμένοντας ότι η χώρα μας τα κατάφερε καλύτερα από άλλες χώρες και κατά τον πρώτο αλλά και τον δεύτερο κύκλο της πανδημίας

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την κριτική που δέχθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία, επιμένοντας ότι η χώρα μας τα κατάφερε καλύτερα από άλλες χώρες και κατά τον πρώτο αλλά και τον δεύτερο κύκλο της πανδημίας.

Επίθεση στον Βαρουφάκη

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τη δευτερολογία στη βουλή απευθυνόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη και λέγοντας «θεωρώ άκρως προβληματικό στην αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου να υπάρχει βουλευτής, πόσω μάλλον αρχηγός κόμματος ο οποίος να αναφέρεται στην Ελλάδα ως χρεοδουλοπαροικία. Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά, να λέγονται σε αυτή την αίθουσα από τον άνθρωπο ο οποίος έχει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι το 2015 αν είχε εισακουστεί το σχέδιό του τότε η Ελλάδα θα είχε φύγει από το ευρώ και τότε θα ήμασταν πραγματική δουλοπαροικία».

«Και επίσης δεν σας επιτρέπω σε αυτή την αίθουσα να κατηγορείτε, πάνω σε μια υγειονομική κρίση, αυτή την κυβέρνηση ότι κάνει πολιτικές επιλογές με γνώμονα τα συμφέροντα και όχι την υγεία του ελληνικού λαού. Αυτές οι κατηγορίες είναι αδιανόητες, κόντρα στο πως αντιλαμβάνεται η κοινωνία όλη αυτή την προσπάθεια που έχει γίνει» είπε και πρόσθεσε:

«Πηγαίνουν κόντρα σε όλα τα πραγματικά δεδομένα τα οποία πιστοποιούν ότι η χώρα μας και στον πρώτο αλλά και στο δεύτερο κύκλο της πανδημίας τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από πολλές άλλες χώρες. Όταν μιλάμε για ζωές συνανθρώπων μας, όταν μιλάμε για τη δημόσια υγεία να είστε πιο προσεκτικός από εδώ και στο εξής, όταν λέτε τέτοια ανυπόστατα πράγματα».

Επέστρεψε το «πολιτικός απατεώνας» του Τσίπρα

Στρέφοντας τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε στον χαρακτηρισμό ότι είναι «πολιτικός απατεώνας».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα του τουρισμού για το οποίο δέχθηκε κριτική από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλέστηκε δηλώσεις ότι τον Μάιο ζητούσε να ανοίξει ο τουρισμός γιατί καταστρέφεται ο κλάδος και οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία.

«Και μετά λέτε εμένα πολιτικό απατεώνα» είπε προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτες ανακρίβειες αναφορές της Φώφης Γεννήματα για τα τεστ που γίνονται. «Είπατε ότι μειώθηκαν τα τεστ, αλλά δεν μειώθηκαν, αυξήθηκαν, φτάσαμε μέχρι και 17.000 την ημέρα» είπε και σημείωσε ότι γι’ αυτό τον λόγο εντοπίζονται περισσότερα κρούσματα.

Τι είπε για τους μαθητές

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε δε στις δυσκολίες για τη χρήση μάσκας σε μικρούς μαθητές.

«Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να υποχρεώσεις ένα παιδί 6, 7, 8 ετών να φορά συνέχεια τη μάσκα. Δεν πρόκειται να τιμωρήσουμε κάποιο παιδί επειδή δεν φορά τη μάσκα» είπε χαρακτηριστικά.

Live | Δευτερολογία στη Βουλή

Live | Δευτερολογία στη Βουλή, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και πώς επιδρά στην δημόσια υγεία, την οικονομία, στους εργαζόμενους και στην έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024