Ολοκληρώνεται πρόωρα η τουριστική περίοδος
Oι ελπίδες για μια παρατεταμένη τουριστική σεζόν φαίνεται πως για πολλούς ξενοδόχους σβήνουν καθώς οι κρατήσεις για το μήνα Σεπτέμβριο κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.
Πρόωρα όπως φαίνεται έρχεται το τέλος της φετινής τουριστικής σεζόν. Οι κρατήσεις στα συστήματα των ξενοδοχείων για το μήνα Σεπτέμβριο παραμένουν καθηλωμένες όπως αναφέρουν στο MEGA παράγοντές του τουρισμού.
Πολλοί είναι οι ξενοδόχοι που θα λήξουν άδοξα τη τουριστική σεζόν μη μπορώντας να αντέξουν για ένα ακόμη μήνα τις χαμηλές πληρότητες
Οι πληρότητες, κατά τον Αύγουστο κινήθηκε για πολλούς προορισμούς εντός των προβλέψεων με το ποσοστό τους να κυμαίνεται στο 50%
Η εικόνα των κρατήσεων ήδη έχει αλλάξει άρδην για το Σεπτέμβριο ενώ όπως αναφέρουν ξενοδόχοι δεν μπορούν να προβλέψουν τη πληρότητα των ξενοδοχείων τους ούτε για την επόμενη εβδομάδα.
Την ίδια ώρα, τα τοπικά lockdown σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Χαλκιδική, η Ζάκυνθος και η Κρήτη, έσβησαν τις ελπίδες για μια παρατεταμένη τουριστική σεζόν.
Οι εκτιμήσεις, για τα τουριστικά έσοδα φέτος περιορίζονται στα 3 δισεκατομμύρια.
Μεγάλη πτώση της τάξης του 60,4% κατέγραψε η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον Αύγουστο, σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019.
- Χριστούγεννα: Την Πέμπτη ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων
- Καιρός: Ο Ωμέγα Εμποδιστής φέρνει καιρική ηρεμία – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
- Ποιος διαιτητής ορίστηκε από την UEFA για το Καϊράτ – Ολυμπιακός
- Η διπλή ζωή της «Ketamine Queen»: Τι αποκαλύπτει το BBC για την Τζασβίν Σάνγκα και τον θάνατο του Μάθιου Πέρι
- Ρουμανία: Σοκαριστικό τροχαίο – Οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και «απογειώθηκε»
- Ολυμπιακός: Χωρίς εκπλήξεις στην Αστάνα – Η αποστολή για το ματς με την Καϊράτ (pic)
