Χανιά: Επεισόδια μετά από εκκένωση κτηρίου που ήταν υπό κατάληψη εδώ και 15 χρόνια – Μία τραυματίας
Πληροφορίες για προσαγωγές
Στην εκκένωση της κατάληψης «Ρόζα Νέρα» σε κτίριο που ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης στο λόφο Καστέλι στην παλιά πόλη των Χανίων, προχώρησαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες οι αστυνομικές αρχές.
Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προχώρησαν σε εκκένωση του κτιρίου από άτομα που βρισκόταν μέσα σε αυτό, ενώ συνεργείο ιδιώτη εργολάβου απομάκρυνε και αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στο χώρο της κατάληψης.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σημειώθηκε ένταση, όταν υποστηρικτές της κατάληψης πέταξαν αντικείμενα προς το σημείο που βρισκόταν αστυνομικοί και το συνεργείο του ιδιώτη εργολάβου με αποτέλεσμα να επέμβουν αστυνομικοί που προχώρησαν στην ρίψη κροτίδων λάμψης και δακρυγόνων.
Κατά τη διάρκεια της έντασης τραυματίσθηκε ελαφρά στο πόδι μια δημοσιογράφος, ενώ στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων οδηγήθηκαν τα άτομα που υπήρχαν μέσα στο κτίριο.
Το κτίριο που σήμερα εκκενώθηκε βρισκόταν υπό κατάληψη 16 χρόνια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κωνσταντίνος Μητσοτάκης-Μαρία Σάκκαρη: Γάμος το 2027 – Η πρόταση και το μονόπετρο
- Φυλακίστηκε για τη δολοφονία των 4 παιδιών της αλλά ήταν αθώα – Η ιστορία της Kathleen Folbigg
- Τα προγνωστικά των superforecasters για το 2026: Οκτώ συν μία προβλέψεις για τις διεθνείς εξελίξεις
- Πρέβεζα: Σοβαρός τραυματισμός 16χρονου από καραμπίνα – Συνελήφθη ο πατέρας του
- Χολμς: «Ανυπομονώ για το ντέρμπι – Μου αρέσει ο ανταγωνισμός»
- Αγρότες: Πρωτοχρονιά στην άσφαλτο και «ηρεμία πριν την καταιγίδα» εν όψει πανελλαδικής σύσκεψης



