Ο Ανδρέας Κονάνος είναι ένα από τα πρόσωπα που συζητήθηκαν το τελευταίο διάστημα όσο λίγα.

Η ιστορία του για πολλούς «αιρετική» για άλλους απλά μια ακόμα είδηση στον καθημερινό βομβαρδισμό νέων που μπορεί να βρει κανείς στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γιατί όμως τόσος θόρυβος όμως για τον Ανδρέα Κονάνο;

View this post on Instagram

Σ’ ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ; ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ! Video Μπορείς να είσαι καλά, ό, τι κι αν γίνεται εκεί έξω, στη ζωή. Εσύ είσαι ο κύριος ρυθμιστής της ζωής σου, των συναισθημάτων και διαθέσεών σου. Χαλαρός, άνετος, και ωραίος και ωραία, και να σε θέλουν όλοι για παρέα! Μπορείς να αντισταθείς στην κατάθλιψη, την απογοήτευση, την πίκρα και τη μιζέρια. Η θεία Αγάπη, η θεία Χάρη το κάνει, όταν όμως συνεργάζεσαι και δεν αντιστέκεσαι. Η προίκα σου, να είναι αυτή: η ευτυχία σου. Η κληρονομιά σου στο παιδί σου: η χαρά και έκστασή σου. Η ομορφιά σου, το άρωμά σου, η γλύκα σου, αυτά να είναι το σημάδι σου πάνω στο σώμα της ανθρωπότητας. Να είσαι άνθρωπος ξεκούραστος και ωραίος! Χωρίς να σκας τους διπλανούς σου με την πίεση, την υστερία και τις νευρώσεις σου, το χειριστικό τρόπο και την ψυχασθένεια. Κάνε αυτό το τσεκ, να δεις αν ισχύουν τα παραπάνω. Τι απαντάς σ’ αυτή την ερώτηση: ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ; Αναρωτήσου. Και απάντα. Σε θέλουν; Χαίρονται μαζί σου; Ξέρεις να ακούς; Να γελάς; Χαίρεσαι; Ή ζηλεύεις; Ή φθονείς; Ή βγάζεις ξινίλα, μαυρίλα, ανασφάλεια και πρήξιμο; Είναι τέλειο να είσαι καλά, πρωτίστως για χάρη σου, μα και για χάρη όλου του κόσμου στη συνέχεια. Σκόρπα την ομορφιά σου παντού!!! Η ομορφιά αυτή, διαχέεται οικουμενικά, συμπαντικά και διαχρονικά! Και μένει εις αιώνας αιώνων. Ακόμα κι αν φύγεις απ’ τον κόσμο αυτό. Αυτή είναι η αύρα που αφήνουν πίσω τους οι άγιοι όταν φεύγουν απ’ τον κόσμο αυτό: Αγάπη, ταπείνωση, συμπάθεια, ενσυναίσθηση, κατανόηση, ελεημοσύνη, ζεστασιά, επιείκεια, προσευχή, αγιότητα. Αν δεν σε θέλουν στην παρέα τους, δεν είναι ότι είσαι κακός ή κακή. Είναι ότι θες ακόμα δουλειά μέσα σου. Λέγεται καλλιέργεια, κατάρτιση ψυχής, φροντίδα, επιμέλεια. Μετά, θα σε θέλουν τα παιδιά σου, θα χαίρονται την παρέα και παρουσία σου. Η σχέση σου, θα σε βλέπει και θα πετάει από ευτυχία. Αν όμως έχεις αδούλευτη ψυχή, θα σε βλέπουν και θα στρίβουν, και θα ψάχνουν ασπιρίνες και υπογλώσσιο. Σου αξίζει σίγουρα η αγάπη, η ευτυχία και έκσταση. Κάνε κάτι!

A post shared by Andreas Konanos (@andreaskonanos) on

View this post on Instagram

ΠΑΜΕ MIAMI;;; (video) Πάμε Miami!!! Γιατί; Διότι η ζωή είναι ωραία και έχει πολλές – πολλές αλλαγές, ανατροπές και δώρα!! Είναι τόσο υπέροχο να είμαστε ανοιχτοί στις εκπλήξεις του Θεού και της ζωής. Δεν ξέρω τι θα γίνει ακριβώς, μα ξέρω ότι πάντα έρχεται μια έκπληξη, κάτι καινούργιο και όμορφο, που θα με πάει πιο πέρα, θα με αλλάξει, θα με βοηθήσει να γνωρίσω νέες πλευρές της θείας Αγάπης, μα και της ψυχής μου. Εκπλήξεις! Άνοιγμα στις εκπλήξεις! Χωρίς ρουτίνα, αίσθηση βαρεμάρας και πλήξης. Φρέσκια ματιά! Μάτια που λάμπουν από πόθο. Αυτό που χρειάζεται είναι αυτή η ετοιμότητα και πίστη! Προσδοκία για κάτι καινούργιο, με πίστη όμως. Χωρίς να κλείσει η ψυχή μας στη μαυρίλα και να κλειδώσει στην απογοήτευση που σήμερα ίσως λίγο νιώθουμε. Φράσεις που πρέπει να διαγραφούν από το νου μας: «Δεν αλλάζει τίποτα στη δική μου ζωή», «όλα είναι ίδια και βαρετά», «δεν υπάρχει ελπίδα για μένα», «έτσι θα είναι συνέχεια τα πράγματα». Δεν γίνεται να πατάς ταυτόχρονα το γκάζι της ελπίδας, μαζί με το φρένο της δειλίας και απροθυμίας για κάτι καινούργιο! Τα «τυχαία» της ζωής που είναι πανέμορφα και βγάζουν μια αγάπη και σοφία, έρχονται σε ανθρώπους «άξιους». Και άξιοι είναι οι έτοιμοι και δεκτικοί. Πήγα Μαϊάμι πριν χρόνια, γνώρισα νέα άτομα, άνοιξαν δρόμοι στη ζωή μου. Και όλα αυτά έγιναν… «τυχαία»!!! Από μια απρόσμενη κουβέντα το βράδυ στο διαδίκτυο. Όλο το μυστικό είναι να μπεις στη ροή της θείας Χάρης, στην άκτιστη Ενέργεια του Θεού, που σε πάει σε μέρη μαγικά, εκεί που δεν το περιμένεις. Λέγεται «Χάρη», διότι έρχεται απρόσμενα, σαν δώρο!! Για να κάνει το δώρο Του όμως ο Θεός, πρέπει να δει μάτια διψασμένα, με προσδοκία και λαχτάρα για αλλαγές, χωρίς κολλήματα, εμμονές, απροθυμία για ξεβόλεμα. Και επίσης, ζωντανή πίστη! Ρωτούσε πάντα ο Χριστός πριν από την έκπληξη του θαύματος: Πιστεύεις;;;!!! Δουλειά, σχέση, χρήματα, υγεία, προοπτικές επιτυχίας!! Όλα αυτά έρχονται σε άτομα με έτοιμη ψυχή!!! Που περιμένουν με χέρια ανοιχτά! Η συνέχεια στο Fb…

A post shared by Andreas Konanos (@andreaskonanos) on

View this post on Instagram

«ΧΕΣΤ@ΚΑ»!!!! Ήταν τόσο όμορφη η παρέα μας σε καφετέρια κεντρικού βιβλιοπωλείου στο Σύνταγμα. Τα λέγαμε με φιλικό ζευγάρι, περνάγαμε τέλεια, κάθε λίγο βάζαμε στα χέρια μας το πηχτό ζελέ, ένα αντισηπτικό σκέτη αηδία. Τα παιδιά της οικογένειας χάζευαν διάφορα παιχνίδια στον κάτω όροφο, και κάθε λίγο ανέβαιναν πάλι πάνω να δώσουν το «παρών», και να μας ανακοινώσουν με ενθουσιασμό τι καινούργιο βρήκαν: πληκτρολόγια, βιβλία, πλαστελίνες, κινητά, και άλλα τέτοια θαυμαστά του παιδικού βασιλείου. Έβλεπα τον ενθουσιασμό και τη χαρά στα μάτια τους, την δίψα για ζωή και χαρά και για ατέλειωτες…αγορές. Λεφτά να έχεις να δίνεις διαρκώς. Οι γονείς προσπαθούσαν να φρενάρουν λίγο την κατάσταση, για λίγη οικονομία και αυτοσυγκράτηση. Κάποια στιγμή, μάλλον για να στρέψει το ενδιαφέρον του γιου του αλλού, λέει ο πατέρας στο καμάρι του: «Βρε, σταμάτα να τρέχεις! Κοίτα ποιον έχουμε εδώ! Είναι αυτός που ακούμε ομιλίες του στο σπίτι!» Ο μικρός απτόητος κι αδιάφορος, συνέχιζε να ζητάει λεφτά, νέα ψώνια, καινούργια παιχνίδια και δώρα. «Παιδί μου, κάτσε να μιλήσουμε λίγο σοβαρά. Κοίτα τον φίλο μας, μίλα του λίγο». «Έλα τώρα, μπαμπά! Θέλω να μου το πάρεις αυτό το παιχνίδι! Το υποσχέθηκες!» «Ναι, θα το δούμε, μα μίλα και με τον πάτερ λίγο, ρε παιδί μου! Πάρε τα μάτια σου από το κινητό, άσε τα ψώνια. Ξέρεις τι σπουδαίος είναι αυτός ο πάτερ; Είναι και γιουτιούμπερ!! Έχει δικό του κανάλι στο YouTube, σου λέω! Κάνει βιντεάκια, είναι youtuber!!» Οπότε, γυρίζει ο μικρός και δίνει μια απάντηση μεγαλοπρεπέστατη: «Χέστηκα!!!» Η μάνα κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό και να της φύγει ο καφές με τα παγάκια. Και δεν την έφτανε που το άκουσε μια φορά, ήθελε να επαληθεύσει αν άκουσε καλά, και ξαναρώτησε αυστηρά τον μικρό. «Τι είπες;;!!!» Κι αυτός, αντί να ανακαλέσει και να το ξανασκεφτεί καλύτερα, πολύ πρόθυμα το επανέλαβε: «Χέστηκα!!!» Εγώ ένιωσα τόσο λυτρωτικά και χαλαρά, που άρχισα να γελάω. Και λέω στους γονείς: «Μα να μη συγκινώ καθόλου ένα παιδί 8 χρονών που είμαι youtuber;!!! Η συνέχεια στη Σελίδα στο fb!!!

A post shared by Andreas Konanos (@andreaskonanos) on

To πρώτο ντόμινο

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι ο πάτερ Ανδρέας Κονάνος αποσχηματίστηκε από κληρικός μετά από παραίτηση που υπέβαλε πρόσφατα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Ανδρέας Κονάνος κατά τη διάρκεια της ιερατικής του ζωής έγινε γνωστός για τις ομιλίες που έκανε όλα αυτά τα χρόνια αλλά και για το συγγραφικό του έργο, ενώ το επικοινωνιακό του χάρισμα παραμένει από όλους αναμφισβήτητο.

Η επίμαχη παραίτηση φυσικά επικοινωνήθηκε από τον ίδιο μέσα από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media στους οποίους ο ίδιος μετρά συνολικά εκατοντάδες χιλιάδες followers.

Την ανάρτησή του στα social media συνοδεύει με μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος με ένα άσπρο πουκάμισο και όχι με ράσα όπως συνήθως ήταν.

Αναλυτικά η δήλωση του π. Ανδρέα Κονάνου στα social media:

ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ, ΜΙΑ ΑΡΧΗ

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, εύχομαι να είστε όλοι καλά!

Σήμερα είναι μια μέρα – ορόσημο για τη ζωή μου.

Κάτι πολύ σημαντικό τελειώνει.

Και κάτι καινούργιο αρχίζει.

Σήμερα, 24/8/20, υπέβαλα στην ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών την παραίτησή μου από τις τάξεις του Κλήρου, και έγινα πάλι ένας απλός πολίτης αυτού του κόσμου. Πλέον, είμαι «σκέτο», ο Ανδρέας Κονάνος.

Οι λόγοι της αποχώρησής μου είναι αρκετοί και δεν θα αναλυθούν σήμερα εδώ. Με το κείμενο αυτό θέλω να κάνω μόνο δύο πράγματα: Α. Να σε ενημερώσω για την αλλαγή αυτή στη ζωή μου και Β. Να εξηγήσω τον τρόπο που θα δραστηριοποιούμαι από εδώ και πέρα. Και μόνο αυτό.

Μετά από 20 χρόνια ιερατικής ζωής, σήμερα αποχωρίζομαι τα ράσα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν «τα πετάω» με περιφρόνηση και αποστροφή!

Τα φιλώ και τα ευγνωμονώ, διότι για 2 δεκαετίες μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω «πατρίδα» μου όλη τη Γη, να ζήσω καταπληκτικές θεανθρώπινες στιγμές και να γνωρίσω ωραίους ανθρώπους σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Και τώρα, προχωράω παρακάτω.

«Φεύγω» από κληρικός. Μα η καρδιά μου, η ουσία και ο πυρήνας μου, παραμένουν μαζί σου, αμετακίνητα. Αυτά δεν θα αλλάξουν ποτέ, παρόλο που η μορφή και η εμφάνισή μου θα είναι πλέον αλλιώς.

Η αγάπη και η Αλήθεια του Θεού που με συγκινούσαν από παιδί, θα συνεχίσουν να με συγκινούν και να με μαγνητίζουν πάντα, όπως το οξυγόνο και το φως.

Θα εξακολουθώ να διακονώ και να αγαπώ τον κάθε άνθρωπο που συναντώ. Θα γράφω, θα μιλάω και θα βοηθώ με τις φτωχές δυνάμεις μου, όποιον μπορώ.

Με αυθεντικότητα και ειλικρίνεια, αλλά με περισσότερη πλέον ανοιχτοσύνη, ευρύτητα και ελευθερία.

Η φωνή μου θα εξακολουθεί να «ηχεί» και να ακούγεται με καθαρότητα και διαύγεια δίπλα σας, στη θλίψη και τη χαρά σας.

Ένα νέο κεφάλαιο ζωής ανοίγεται μπροστά μου και θα χαρώ να είμαστε συνοδοιπόροι.

Δεν ξέρω αν αύριο ζω. Ούτε ξέρω για πόσο ακόμα θα μπορώ να μιλώ, να γράφω και να επικοινωνώ μαζί σας.

Ξέρω όμως ότι, όσα ακόμα «αύριο» μου χαρίσει ο Θεός – μήνες, χρόνια ή δεκαετίες- θα ήθελα να είναι αυθεντικά και αληθινά.

Δεν έχω να παρουσιάσω αγιότητα και μεγάλες αρετές, πέρα από την αλήθεια και εντιμότητα της καρδιάς μου.

Αυτή ακριβώς η επίγνωση, μου δίνει χαρά και δύναμη να προχωρήσω, έχοντας τον Θεό και την Αγάπη Του πάντα δίπλα μου.

Μπορώ να μιλάω ώρες για όλα αυτά, μα δεν θέλω να σε κουράζω. Αρκετά για σήμερα.

Άλλωστε, θα τα λέμε.

Ευγνώμων για όλα,
Ανδρέας Κονάνος»

Η νέα αρχή και οι αντιδράσεις

Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος της εκκλησίας μετά από 20 χρόνια ιερατικής ζωής, αποφάσισε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα ενόχλησε πολλούς, ενώ άλλοι αναγνώρισαν ως προσωπικό δικαίωμα του Ανδρέα Κονάνου, την παραίτησή του.

Τα social media έγιναν για ακόμα μία φορά ο δημόσιος τόπος μέσα στον οποίο ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις επί του θέματος, άλλες «αφοριστικές» κι άλλες ίσως περισσότερο κοντά στον άνθρωπο και λιγότερο στα θεία.

Ο ίδιος ο Ανδρέας Κονάνος έδωσε τη δική του απάντηση στις αντιδράσει που προκάλεσε η παραίτησή του μέσα από ένα βίντεο, ενώ παράλληλα απέρριψε τις φήμες που τον ήθελαν να στρέφεται στο life coaching.

Σε αυτό ο ανέφερε ότι θα συνεχίζει ό,τι έκανε, απλώς με έναν πιο χαλαρό και ελεύθερο τρόπο, μέσα από βίντεο, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ομιλίες και θα είναι συγγραφέας όπως ήταν.

Επεσήμανε ότι δεν πήρε διαζύγιο από το Θεό και απάντησε σε όσους εναντιώθηκαν στην απόφασή του και αντέδρασαν χωρίς να σκεφτούν πως ο ίδιος νιώθει.

«Ό,τι και να πω θα παρεξηγηθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι δεν θα ασχοληθεί με όσους δεν αποδέχονται την απόφασή του. Συνεχίζει λέγοντας ότι είναι εντάξει αν δεν μπορούν να δεχθούν αυτή την αλλαγή.

Αναλύοντας αυτή τη θέση, είπε ότι όλα αυτά που ο ίδιος έζησε μέχρι να φτάσει σε αυτή την απόφαση, δεν τα είδε κανείς, μόνο οι άνθρωποι που είναι κοντά του. Επομένως δεν μπορεί κάποιος μόνο λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση να κρίνει την κίνησή του. «Πριν μιλήσω έχω θαφτεί πόσα μέτρα κάτω από τη γη», είπε χαρακτηριστικά.

«Μερικοί σκέφτονται μόνο τα λεφτά. Μαζεύουν likes κατηγορώντας εμένα ότι μαζεύω likes», πρόσθεσε τονίζοντας ότι δεν στρέφεται στο life coaching και δεν πρόκειται να πληρωθεί για να ακούσει κάποιον.

Πρόσθεσε ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που του δείχνουν αγάπη και δέχονται τη στροφή που έκανε.

«Ένας ακόμα Ιούδας»

Πέρα από τα παραπάνω, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν επίσης τα λόγια του επικοινωνιολόγου και εξ απορρήτων του Μακαριστού Χριστόδουλου Σωτήρη Τζούμα, ο οποίος σε κείμενό του με τίτλο «Δεν χάθηκε το παν επειδή πρόδωσε τον Χριστό ένας ακόμη Ιούδας» έγραψε μεταξύ άλλων:

«Θεωρώ αναμενόμενο τέτοιου είδους φούσκες να σκάνε ξαφνικά…για διάφορους λόγους!Τα φρουτάκια εποχής έχουν μικρή διάρκεια.

Πρόκειται για καταθλιπτικά πρόσωπα που εισήλθαν στον ιερό κλήρο όχι για να σώσουν ψυχές αλλά για να θεραπεύσουν δικά τους ψυχολογικά προβλήματα. Και όταν κατάλαβαν ότι ο λόγος τους ακούγεται και έχουν απήχηση τα λόγια και οι πράξεις τους τότε αρχίζουν να φιλοτεχνούν τη δική τους προίκα. Φαινόμενο προτεσταντικό που το αφήσαμε από ανικανότητα των ποιμένων μας να μπεί στις τάξεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Πρόκειται για πρόσωπα που φιλοσοφούν άνευ σοφίας, θεολογούν άνευ Χριστού και Θεολογίας και έχουν καταληφθεί απο έναν ιδιότυπο ναρκισσισμό βλέποντας το απατηλό είδωλο στον καθρέφτη τους ως έναν νέο μεσσία.

Νάρκισσοι και φιλοτομαριστές που θεωρούν ότι η Εκκλησία τους οφείλει και όχι αυτοί στην Εκκλησία!

Τι σημασία έχει αν τα λέγαμε και τα ξαναλέγαμε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι θα έλθει η ώρα που θα γίνουν οι αποκαλύψεις τους. Και τότε θα καταλάβουμε το λάθος που κάναμε να ακούμε και να ακολουθούμε τέτοιους ανθρώπους.

Η διδασκαλία του Ευαγγελίου δεν είναι ένα μπουκέτο από ωραία άνθη. Είναι θέση και στάση ζωής. Και αυτοί διέθεταν μόνο το περιτύλιγμα.
Δεν νοιώθουμε φυσικά δικαιωμένοι με την εξέλιξη, αλλά μένουμε με την πικρία…
Τι έπαθε ξαφνικά ο νεογκουρού ρασοφόρος «σκέτος» Ανδρέας Κονάνος και “θυμήθηκε ” ότι “Κάτι πολύ σημαντικό τελειώνει. Κάτι καινούργιο αρχίζει”!!!

Και τι είναι κύριε “σκέτε” Ανδρέα Κονάνε η ιερωσύνη;
Κύκλος σπουδών ή εργασιών που ολοκληρώθηκε;
Ιδιωτική επιχείρηση πού την έκλεισες στην εφορία;
Κάποιο έργο που περατώθηκε;

Υπαλληλική θέση που εγκαταλείπεις λόγω προαγωγής;
Ή μήπως τα ράσα είναι ρούχα που σε στένεψαν;

Τί ήταν η ιερωσύνη και η Εκκλησία για σένα, ένα πεδίο δόξης λαμπρόν ώστε να δημιουργήσεις ένα ικανοποιητικό πελατολόγιο για την επόμενη “δουλειά” σου;;;

Πάτησες πάνω στην ιερωσύνη για να φτιάξεις το δικό σου φαν κλαμπ, να πολλαπλασιάσεις τους ακολούθους σου στα κοινωνικά δίκτυα και να κάνεις δημόσιες σχέσεις;

Τί μασκαριλίκια είναι αυτά! Ενδύονται κάποιοι το τιμημένο ράσο και μετά ανακαλύπτουν ότι αυτό που τους γέμιζε ήταν τα ταξίδια, οι γνωριμίες και η μεγάλη ζωή!!!
Αυτό σήμαινε γι’ αυτούς το ράσο; Όχι δοσιμο στον Θεό; Όχι προσφορά στον “ελάχιστο αδελφό” του Κυρίου; Όχι θυσία;

Κι έχεις το θράσος κύριε “σκέτε” Ανδρέα Κονάνε, να διατυμπανίζεις την αποτυχία σου; Γιατί; Είναι μαγκιά, εμπαιγμός ή θεομπαιξία; Κρίμα! Κρίμα! Κρίμα!
Ίσως γιαυτό πρέπει να προσέχουν διπλά οι Ιεράρχες μας ποιους χειροτονούν, ποιους εμπιστεύονται να αναθέτουν τέτοια υψηλά και αγιασμένα καθήκοντα.

Και ασφαλώς σοκαριστική και θλιβερή είναι η διαπίστωση ότι η αποδοχή της απόφασης του «σκέτου» Ανδρέα Κονάνου να αποβάλλει το ράσο ενθουσίασε δεκάδες χιλιάδες …followers, ορκισμένους… οπαδούς του,που έσπευσαν να γράψουν διθυραμβικά σχόλια για την ανακοίνωση μέσα σε μία ένδειξη προσωπολατρείας για τον γκουρού.

Τα διαβάζεις και μένεις άφωνος. Διαβάζεις να λένε ότι καμία διαφορά δεν έχει ο ιερέας που πέταξε τα ράσα, γιατί σημασία έχει ο άνθρωπος και η ψυχή του.
Άλλους να λένε πως η Εκκλησία έχει το πρόβλημα, που χάνει αυτό το κορυφαίο της στέλεχος, αυτή είναι που ζημιώνεται κι όχι ο ίδιος!

Άλλους να εύχονται καλή επιτυχία στο “νέο φωτεινό μονοπάτι” του βίου του! Και άλλους (μαζί και εκείνον τον απαράδεκτο παπα-Λίβυο) να ισχυρίζονται ότι… « δεν υπάρχει πρόβλημα, τίποτε δεν άλλαξε, γιατί όλοι οι δρόμοι είναι εξίσου ευλογημένοι και σε ενώνουν με τον Θεό». Τι μας λες ω πάτερ Λίβυε;

Και είναι τότε που λες δυνατά μέσα σου και γύρω σου : δεν μπορεί να γράφονται τέτοιες ανοησίες από θρησκευόμενο κόσμο.

Και όμως,ναι γράφονται. Και είναι διπλά απογοητευτικό. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι άφησαν να τους καταλάβει η πλάνη που τους δίδαξε ο «σκέτος» Ανδρέας Κονάνος και κάθε όμοιος του.

Ομως ας μην απογοητευόμαστε. Ευτυχώς που έχουμε πλήθος κληρικών αξίων και αγίων λειτουργών του Υψίστου!

Δόξα τω Θεώ που υπάρχουν κληρικοί, αγνοί παπάδες, που αγωνίζονται για την σωτηρία του ποιμνίου τους! Υπάρχουν, ναι και είναι πολλοί, οι περισσότεροι, που μας παρηγορούν με τις θεϊκές διδαχές, που μας εμπνέουν με την καθάρια ζωή τους και η χριστιανική τους ψυχή αποτελεί πρότυπο για τον λαό του Θεού.

Δεν χάθηκε το παν επειδή πρόδωσε τον Χριστό ένας ακόμη σύγχρονος Ιούδας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο